Μεϊκόπουλος σε Στυλιανίδη: «Να μην χαθεί και η επόμενη σεζόν για την κρουαζιέρα στο λιμάνι του Βόλου»

Σε νέα Ερώτηση για τις αναγκαίες εργασίες εκβάθυνσης στο λιμάνι του Βόλου προχώρησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, όπως κάνει γνωστό σε σχετικό δελτίο Τύπου, που εξέδωσε.

Κεντρικό σημείο της κριτικής αυτή τη φορά αποτέλεσε, όπως σημειώνεται,  η σημαντική καθυστέρηση που παρατηρείται στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου.

«Από τον περασμένο Μάρτιο, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης αρμόδιος για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές δήλωνε ότι το έργο πρόκειται να ενταχθεί στις γρήγορες διαδικασίες που προβλέπονται από το πλαίσιο και αφορά στη λειτουργία της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ. Ωστόσο, μόλις πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση του έργου με την προκήρυξη του διαγωνισμού να εκκρεμεί, τη διαδικασία να παραμένει μετέωρη και τις καθυστερήσεις να δημιουργούν υπαρκτό κίνδυνο να χαθεί και η επόμενη σεζόν για την κρουαζιέρα», ανέφερε ο Βουλευτής.

Στην Ερώτησή του κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας να παρέμβει, προκειμένου οι διαδικασίες προκήρυξης του διαγωνισμού και ανάθεσης του έργου να προχωρήσουν με όσο το δυνατόν ταχύτερο ρυθμό.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, φερτά υλικά, τα οποία εκτιμώνται σε 700.000 κ.μ., έχουν συσσωρευθεί στη λιμενολεκάνη του λιμένα μειώνοντας τα βάθη και δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στον ελλιμενισμό πλοίων στο λιμάνι του Βόλου. Αυτή τη στιγμή μεγάλα κρουαζιερόπλοια δεν μπορούν να καταπλεύσουν στο λιμάνι, ενώ στα Πευκάκια έχει σχεδόν εκμηδενιστεί η εμπορική δραστηριότητα εξαιτίας της μείωσης των βαθών έως και δύο μέτρα. Το έργο «Αποκατάσταση Λειτουργικών Βαθών Λιμένα Βόλου μετά τις κακοκαιρίες Daniel και Elias» έχει συνολικό προϋπολογισμό 9,94 εκατ. ευρώ και εντάχθηκε στο «Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας». Φορέας ωρίμανσης και διενέργειας της διαγωνιστικής διαδικασίας, καθώς και παρακολούθησης της εκτέλεσης του έργου είναι το ΤΑΙΠΕΔ και δικαιούχος το Υπουργείο Ναυτιλίας.

«Οι εμπλεκόμενοι επαγγελματίες επισημαίνουν ότι αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να προκηρύσσεται ήδη ο διαγωνισμός  για την ανάδειξη του αναδόχου που θα αναλάβει το έργο εκβάθυνσης του λιμανιού του Βόλου και όχι να παραμένει ακόμα η διαδικασία στο στάδιο ανακοίνωσης της χρηματοδότησης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο ανάδοχος εργολάβος που θα επιλεγεί δεν αναμένεται να εγκατασταθεί και να εκκινήσει τις εργασίες πριν το τέλος του έτους. Αν οι εκτιμήσεις αυτές επαληθευτούν, η απώλεια εσόδων για την τοπική κοινωνία από την κρουαζιέρα είναι δεδομένη και για την επόμενη θερινή σεζόν», ανέφερε ο Βουλευτής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.