Το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Clermont-Ferrand ΙΙ της Γαλλίας έχουν διαμορφώσει από κοινού δύο μεταπτυχιακά με τίτλο «Χωρικές Δυναμικές και Χωροταξία της Υπαίθρου» (DYNTAR) που λειτουργούν αντίστοιχα στις έδρες των δύο Πανεπιστημίων.
Το ελληνικό DYNTAR εστιάζοντας κυρίως στην εδαφική προσέγγιση (approche territoriale) προσφέρει μια εξειδίκευση στο σχεδιασμό της ανάπτυξης περιοχών της υπαίθρου με τη χρήση ολοκληρωμένης μεθοδολογίας εντοπισμού, ανάδειξης και αξιοποίησης πόρων της φυσικής, παραγωγικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μιας Κοινότητας, ενός Δήμου ή μιας Περιφέρειας. Η προτεινόμενη μεθοδολογία διάγνωσης και σχεδιασμού “DYNTAR” ενσωματώνει εργαλεία υψηλής τεχνολογίας (GIS, τηλεπισκόπηση, τρισδιάστατες διαδραστικές απεικονίσεις, γεωραντάρ, UAV, κ.ά.). Δίδακτρα δεν καταβάλλονται.
Το μεταπτυχιακό έχει τη δυνατότητα να χορηγήσει υποτροφίες κινητικότητας, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS για την υλοποίηση πρακτικής άσκησης.
Η υποβολή των δικαιολογητικών θα γίνεται δεκτή, στη Γραμματεία του Μεταπτυχιακού, από 1-25/09/2016 (β’ περίοδος υποβολής).
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Προγράμματος (υπεύθυνη: κα ΓΑΚΗ Δήμητρα, τηλ.: 2421074416, fax.: 2421074383) ή στο e-mail: [email protected], http://www.dyntar.prd.uth.gr.































