Μηχανοκίνητη πορεία αγροτών στον Βόλο λόγω μη καταβολής αποζημιώσεων

Νέα κινητοποίηση αποφάσισαν οι αγρότες της Μαγνησίας μεθαύριο Παρασκευή, με μηχανοκίνητη πορεία στον Βόλο και κατάληξη στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ότι ακόμη δεν έχουν πάρει τις αποζημιώσεις από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023 και για τις ζημιές που προκάλεσε χαλαζόπτωση στο τέλος Απριλίου 2024.
Οι αγρότες μέλη τη Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Μαγνησίας, έκαναν συγκέντρωση στη Βυζίτσα χθες το βράδυ αι πήραν απόφαση για την κινητοποίηση, όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου.
Ο Κώστας Καρασταμάτης, μέλος της προσωρινής διοίκησης του αγροτικού συλλόγου Ξουριχτίου επισήμανε ότι, «Δεν είναι δυνατόν να μην μας αποζημιώνουν για ζημιές σε καλλιέργειες όπως κάστανο, μήλο, κεράσι, από διάφορες αιτίες τα τελευταία τρία χρόνια», τόνισε ότι ο Κώστας Καρασταμάτης, μέλος της προσωρινής διοίκησης του Αγροτικού Συλλόγου Ξουριχτίου.

Την ανάγκη οι παραγωγοί να αποζημιωθούν στο 100% της ζημιάς, επισήμανε ο Θεοδωρής Γεωργαδάκης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας.
Όπως είπε «να μπει μια προκαταβολή σε 15 μέρες. Οι παραγωγοί έχουν χάσει παραγωγή και για φέτος και την επόμενη χρονιά. Και αυτό ήλθε να προστεθεί σε ζημιές των δύο πλημμυρών του 2023, όπου χάθηκε μεγάλη παραγωγή. Ακόμη αναμένουμε αποζημιώσεις. Ζητήσαμε 1000 € ανά στρέμμα σε μήλο, κάστανα και κεράσια και πήραμε ελάχιστα».
Οι αποφάσεις των αγροτών για κινητοποιήσεις αναμένεται να επιβεβαιωθούν στη συγκέντρωση του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς και ο κ. Γεωργαδάκης ζήτησε από τους αγρότες να πάρουν μέρος στον αγώνα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.