Μηχανοκίνητη πορεία και συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Πέμπτη 24 Ιουλίου στις 8.30 το βράδυ στον Βόλο οι αγρότες της Μαγνησίας, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι τα προβλήματά τους παραμένουν οξυμένα, με την κυβέρνηση να μην προωθεί συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξή τους.
Η πορεία θα καταλήξει στην πλατεία Πανεπιστημίου, με τους αγρότες να ζητούν στήριξη από φορείς και σωματεία στον αγώνα που καταβάλλουν. Ο πρόεδρος των Αγροτικών Συλλόγων του Νομού, Θοδωρής Γεωργαδάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ανέφερε ότι η κινητοποίηση έχει να κάνει με όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στον κλάδο, με κυρίαρχο αυτό της ευλογιάς στα κοπάδια. Τόνισε ότι οι κτηνοτρόφοι δεν γνωρίζουν πότε θα πληρωθούν, ενώ τα χρήματα που αναμένεται να δοθούν θα είναι ψίχουλα μπροστά στην καταστροφή που υπέστησαν. Συνέχισε λέγοντας οι αγρότες του Πηλίου ζητούν να λάβουν πάγια ενίσχυση για κάθε στρέμμα, έτσι ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα την παραγωγή τους.
Γεωργαδάκης: «Να πάνε φυλακή οι κλέφτες»
Ο πρόεδρος των αγροτικών συλλόγων έκανε αναφορά και στο σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ λέγοντας πως ο πραγματικός αγροτικός κόσμος το είχε καταγγείλει και πως ήταν λογικό και επόμενο να σκάσει σαν φούσκα, ερχόμενο στη δημοσιότητα. Ως προς αυτό το κομμάτι ζήτησε να βγουν όλα τα ονόματα αυτών που εμπλέκονται στη δημοσιότητα και να τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει όσο ψηλά και αν βρίσκονται. “Δεν μπορεί να περιλαμβάνει η ρετσινιά τους πάντες. Εμείς θα πληρώσουμε τα κλεψιμαίικα άλλων;” διερωτήθηκε.Αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει και συγκεκριμένα στην Καρδίτσα με τον συμβολικό αποκλεισμό του Ε-65 και στο Ελευθέριο της Λάρισας. Ζήτησε επίσης να μειωθεί το κόστος παραγωγής με τη θέσπιση του μέτρου για τη διάθεση δωρεάν αγροτικού πετρελαίου, καθώς χρήματα υπάρχουν για να υλοποιηθεί. Καταλήγοντας ζήτησε να συνδεθεί η παραγωγή με την επιδότηση, με την κινητοποίηση της ερχόμενης Πέμπτης να αποτελεί μήνυμα προς την κυβέρνηση.































