Μηδενική ανοχή ζητά ο περιφερειάρχης για καθυστερήσεις έργων

Συνεργασία με εταιρία που θα μετράει το πάχος ασφάλτου

Μηδενική ανοχή ζήτησε από την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και τα στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών Μαγνησίας, στους εργολάβους που προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις για να πάρουν τα έργα και στη συνέχεια καθυστερούν να τα ολοκληρώσου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, που ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια συνεργάζεται με εταιρία που θα μετράει το πάχος της ασφάλτου που πέφτει στα έργα οδοποιΐας.

Ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε σήμερα τον Βόλο, όπου υπέγραψε συμβάσεις έργων προϋπολογισμού 7.534.000 € και εμφανίστηκε αγανακτισμένος με ορισμένους εργολάβους – που δεν κατονόμασε, ούτε «έδειξε» αποκαλύπτοντας ποια έργα έχουν αναλάβει – οι οποίοι καθυστερούν χαρακτηριστικά να τελειώσουν ή επικαλούνται διάφορες προφάσεις.

Ο Κ. Αγοραστός ήταν αυστηρός και τόνισε προς την αντιπεριφερειάρχη και τα υπηρεσιακά στελέχη «δείξτε μηδενική ανοχή στους εργολάβους. Να μετράτε το πάχος της ασφάλτου. Τέλος, τα έργα πρέπει να γίνονται γρήγορα. Καμία ανοχή, ειδικά σε όσους παίρνουν τα έργα με μεγάλη έκπτωση. Ούτε μία μέρα παράταση. Να σταματήσουν τα… σούρτα – φέρτα με τα καιρικά φαινόμενα».
Επιπλέον, ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει συνεργασία με ειδική εταιρία, που θα μετράει το πάχος της ασφάλτου που στρώνεται στα ασφαλτικά έργα.

Ο κ. Αγοραστός εξήγησε ότι τα χρήματα που δίνονται για την τοπική οικονομία, πρέπει να επιστρέφονται γρήγορα στην κοινωνία. «Αφού δε μπορούν να εξυγιάνουν τον κλάδο, θα τον εξυγιάνουμε εμείς. Όλες οι εταιρείες αυτές, αν δεν υπήρχε η Περιφέρεια, δεν θα είχαν δουλειά πουθενά. Οφείλουμε να είμαστε στο εμείς κι όχι στο εγώ. Τρέχουμε, αλλά δεν θα ανεχθούμε ολιγωρία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος έδωσε εντολή για ταχύτητα στην αντιπεριφερειάρχη και της ζήτησε να παρακολουθεί τα έργα «γιατί πρέπει να προλάβουμε τα δύσκολα. Αυτό που απαιτούμε από την Κυβέρνηση και τα Υπουργεία, πρέπει να το κάνουμε κι εμείς. Όσοι δε μπορούν να φύγουν, να πάνε για επιδόματα», ανέφερε και στάθηκε σε έργα που, όπως είπε καθυστερούν ακόμη και χρόνια ή εγκαταλείπονται.

Συμβάσεις 7,5 εκατ. Ευρώ
Στην συνέχεια, ο κ. Αγοραστός υπέγραψε τις συμβάσεις νέων έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Μαγνησία και είναι προϋπολογισμού 7.534.000 €.
Πρόκειται για τα έργα βιολογικός καθαρισμός στις Κουκουναριές Σκιάθου (2,7 εκατ. €), αποκατάσταση οδικού δικτύου Ζαγοράς – Χορευτού (1,8 εκατ. €), σύμβαση με τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου για κατασκευή κλειστών δικτύων άρδευσης σε Μακρυράχη και Πουρί (1 εκατ. €), σύμβαση με τον δήμο Ρ. Φεραίου για ανάπλαση του κεντρικού πεζοδρόμου Βελεστίνου (950.000 €) ασφαλτικά σε Αλμυρό και Βελεστίνο (1 εκατ. €), ηλεκτροφωτισμός στη διασταύρωση Αμαλιάπολης, συμπληρωματική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το αλιευτικό καταφύγιο Χορευτού και συντήρηση κλιματιστικών στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινούπολης.

Έργο πνοής ο πεζόδρομος Βελεστίνου
Έργο πνοής χαρακτήρισε αυτό της ανάπλασης του κεντρικού πεζόδρομου στο Βελεστίνο ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, που πρόσθεσε ότι θα αναδειχτεί και το αρχαίο τείχος τον Φερών τρία μέτρα πιο κάτω.
Όπως είπε ο πεζόδρομος κατασκευάστηκε το 1998 και πλέον βρίσκεται σε κακή κατάσταση και χαρακτήρισε πολύ σημαντική την ανακατασκευή, καθώς ο Δήμος θα έχει κομβικό ρόλο στις εκδηλώσεις του 2021.
Όπως ανέφερε ο κ. Νασίκας, ο νέος πεζόδρομος θα εκτείνεται σε έκταση 4 στρεμμάτων και 250 μέτρων, ενώ θα έχει πλάτος 18 μέτρων. Εκτός των άλλων εργασιών αναβάθμισης και εξωραϊσμού που θα γίνουν, θα αναδειχθεί και το αρχαίο τείχος των Φερών, που βρίσκεται σε βάθος τριών μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους και τώρα είναι καλυμμένο με λαμαρίνα. Όταν ολοκληρωθεί το έργο, θα είναι ορατό για τους επισκέπτες, ενώ θα τοποθετηθεί και ειδικό τζάμι για να σταθμεύουν τα αυτοκίνητα.

Υποδειγματική συνεργασία
Αναφορά στο έργο κατασκευής κλειστών δικτύων άρδευσης σε Μακρυράχη και Πουρί έκανε ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Παναγιώτης Κουτσάφτης που είπε ότι στην προσπάθεια που γίνεται να αναβαθμιστεί ο αγροτοδιατροφικός τομέας, να υπάρξει περιβαλλοντική πολιτική στη διαχείριση των νερών και να εκπαιδευτούν οι αγρότες στα νέες μορφές καλλιέργειας, το συγκεκριμένο έργο είναι πιλότος.

Ακόμη, τόνισε ότι η συνεργασία και η αποτελεσματικότητα των Πρωτοβάθμιων ΟΤΑ και την Περιφέρεια, είναι υποδειγματική, υπάρχει αυτονομία, ο καθένας κάνει τις δουλειές που πρέπει και ευχαρίστησε τους περιφερειάρχη και την αντιπεριφερειάρχη. Όπως είπε με την Περιφέρεια έχουν συναφθεί πάνω από 22 προγραμματικές συμβάσεις και υλοποιούνται πολύ σοβαρά έργα στον ορεινό Δήμο και συμβάλει στην κατασκευή και άλλων έργων όπως στην ανακατασκευή του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς.
Τέλος ανέφερε ότι με δαπάνη του Δήμου θα τοποθετηθεί iso box στο Κέντρο Υγείας και τόνισε συνέστησε προσοχή, διότι κάθε ψεύτικη είδηση κοστίζει στην περιοχή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.