Μήνυμα του νέου Δημάρχου Β. Χατζηκυριάκου για την απελευθέρωση του Αλμυρού

Αύριο οι εορταστικές εκδηλώσεις

Το μήνυμά του για την απελευθέρωση του Αλμυρού από την τουρκική κατοχή έστειλε ο νέος Δήμαρχος κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος.
Αναλυτικά η δήλωσή του:

“Συμπληρώνονται σήμερα 138 χρόνια από εκείνη τη Δευτέρα 17 Αυγούστου του 1881 όταν ο Αλμυρός απελευθερωνόταν από την τουρκική κατοχή και ξεκινούσε το ταξίδι στη νεότερη ιστορία του.

Η σημερινή είναι μέρα μνήμης και τιμής προς όσους έδωσαν τη ζωή τους για να ποτίσουν με το αίμα τους το δέντρο της ελευθερίας του τόπου μας και για να απολαμβάνουμε σήμερα αγαθά που θεωρούμε αυτονόητα, ενώ δεν είναι καθόλου τέτοια.

Η ιστορική μνήμη οφείλει να συντηρείται με κάθε τρόπο και είναι απαραίτητη προκειμένου να συγκροτεί την ταυτότητα και τον πολιτισμό του κάθε τόπου και των ανθρώπων του.

Δεν πρέπει όμως να προσεγγίζεται αποστειρωμένη, αλλά να μπολιάζεται με τους χυμούς της ζώσας πραγματικότητας και να εισχωρεί παραδειγματικά μέσω της Παιδείας και του Πολιτισμού σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας των ανθρώπων και ιδιαίτερα της νέας γενιάς.

Μόνο με τον τρόπο αυτό θα παραμένει άσβεστη και ασφαλής οδηγός των νεότερων ώστε να δημιουργήσουν μια ζωή θεμελιωμένη στις μεγάλες αξίες της ελευθερίας, του πατριωτισμού, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Να χαίρονται και να γιορτάζουν σήμερα οι Αλμυριώτισσες και οι Αλμυριώτες όπου γης, και να είναι έτοιμοι να προσθέσουν το δικό τους λιθαράκι για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου τους.

Χρόνια Πολλά σε όλους!!”

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.