Μπήκε η υπογραφή Χαρδαλιά για τη μελέτη του Ναυστάθμου στον Αλμυρό

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Προχωρά η εγκατάσταση και κατασκευή της νέας Ναυτικής Βάσης στη θέση Άγιος Ιωάννης Αλμυρού, καθώς σήμερα ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς υπέγραψε τη σκοπιμότητα εκπόνησης και τη διαδικασία δημοπράτησης της μελέτης του έργου. Αυτό έκανε γνωστό σε ανάρτησή της η Νομική Σύμβουλος του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Έλενα Ράπτη, καταγόμενη από τον Αλμυρό.

Όπως έκανε γνωστό η ίδια «η εγκατάσταση και κατασκευή της νέας Ναυτικής Βάσης Παγασητικού στη θέση Άγιος Ιωάννης Αλμυρού, παίρνει σάρκα και οστά. Είναι μια πραγματικότητα!  Αφού ολοκληρώθηκε ο σχετικός νομικός έλεγχος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς ενέκρινε σήμερα τη σκοπιμότητα εκπόνησης και τη διαδικασία δημοπράτησης της μελέτης ενός έργου χρηματοδοτούμενου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με στόχο την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Ειδικών Δυνάμεων.

Η κατασκευή της Νέας Ναυτικής Βάσης του Πολεμικού μας Ναυτικού, στο πλαίσιο υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΕΕΘΑ, συνιστά έργο στρατηγικής σημασίας για την αμυντική θωράκιση της πατρίδας μας, με ευρύτερο αναπτυξιακό χαρακτήρα και πολλαπλά αντισταθμιστικά οφέλη για την περιοχή του Αλμυρού και ολοκλήρου του νόμου Μαγνησίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.