Να λάβουν θέση οι υποψήφιοι για την καύση σκουπιδιών

Φωτό αρχείου
Ζητά η τοπική συντονιστική επιτροπή Μαγνησίας της «Πράσινης Αριστεράς»

Να λάβουν θέση οι υποψήφιοι για την καύση σκουπιδιών, ζητά η τοπική συντονιστική επιτροπή Μαγνησίας της «Πράσινης Αριστεράς» . Παράλληλα ασκώντας κριτική στη δημοτική αρχή, αναφέρει, ότι « ο Δήμος Βόλου να καταλάβει ότι η υγεία των πολιτών κινδυνεύει και εκτός από τα λαμπάκια και τα λουλούδια πρέπει να φροντίσει και για την υγεία μας». Όπως αναφέρεται, «έντονη ανησυχία έχει προκληθεί στην κοινωνία του Βόλου από τα αποτελέσματα της επιδημιολογικής μελέτης που παρουσιάστηκαν πριν από λίγες μέρες στην πόλη μας. Σύμφωνα με αυτή έχουμε αυξημένους αιματολογικούς καρκίνους, σακχαρώδη διαβήτη, εγκεφαλικά και πνευμονικούς καρκίνους στους άνδρες. Σε άλλες λεπτομέρειες δεν επεκτεινόμαστε γιατί δεν είμαστε έτοιμοι.
Θεωρούμε σημαντικό το ότι υπάρχει αυτή η μελέτη που είναι αποτέλεσμα των αγώνων που προηγήθηκαν. Δεν αρκεί όμως αυτή που είναι περιγραφική και πρέπει να συνεχιστεί, για να ερμηνευθούν οι αίτιες που δημιουργούν αυτά τα φαινόμενα σε συνάρτηση με την ατμοσφαιρική ρύπανση, την καύση των σκουπιδιών και πιθανές άλλες αιτίες.
Γι΄ αυτό πρέπει να συνεχιστεί η χρηματοδότηση με συνέχιση της έρευνας που θα φτάσει στις αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα υγείας στους πολίτες. Οι πολίτες σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφησυχάζουν, αλλά να συνεχίσουν τους αγώνες για την προστασία της υγείας τους.
Καλούμε τις αυτοδιοικητικές κινήσεις και τους υποψήφιους να πάρουν θέση στο ζήτημα της καύσης των σκουπιδιών και να στηρίξουν τις επιτροπές πολιτών και τις προσπάθειες τους για την προστασία της υγείας μας.
Η περιφέρεια πρέπει να στηρίξει ουσιαστικά αυτόν τον αγώνα χωρίς ¨ναι μεν αλλά¨ και πολύ περισσότερο να μη γνωμοδοτεί ότι ¨μυρίζει μεν αλλά χωρίς κίνδυνο¨ ή να περιμένει τις επόμενες φορές που θα έχουμε νέα ρύπανση, για να γνωστοποιήσει το όνομα του ρυπαντή.
Τέλος ο Δήμος Βόλου να καταλάβει ότι η υγεία των πολιτών κινδυνεύει και εκτός από τα λαμπάκια και τα λουλούδια πρέπει να φροντίσει και για την υγεία μας και όχι να παρακολουθεί από μακριά κάνοντας τίποτα ή ακόμη χειρότερα μην καταλαβαίνοντας τίποτα. Τουλάχιστον να αρχίσει να φυτεύει κανένα δένδρο μετά από τόσα που κατακρεούργησαν οι υπηρεσίες του ακολουθώντας το όραμα – οι τα οράματα και τις φωνές που ακούει – του ¨εμπνευσμένου¨ μας Δήμαρχου.
Οι πολίτες είναι εδώ και θα ανταμείψουν (και στις εκλογές) τον καθένα ανάλογα όχι με τον αριθμό εμφανίσεων του στην τοπική ΤV, αλλά ανάλογα με την συμβολή του στην προστασία της υγείας του».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.