Νέα Αριστερά Μαγνησίας: «Ο στόχος μας απέτυχε. Η Νέα Αριστερά είναι εδώ και συνεχίζει»

Αποτίμηση του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών και νέες δράσεις

Η Αριστερά κρίνεται στα δύσκολα γι’ αυτό η Νέα Αριστερά είναι εδώ και συνεχίζει, επισημαίνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Αριστερά Μαγνησίας αποτιμώντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και σημειώνοντας ότι το κόμμα απέτυχε να κατακτήσει τον στόχο του, την εκλογή ευρωβουλευτή. Παρόλα αυτά, η Νέα Αριστερά ευχαριστεί όλους όσοι τη στήριξαν και δηλώνει παρούσα γιατί, όπως αναφέρει,  υπάρχει η κοινωνική ανάγκη για μια μαχητική, ανοιχτόμυαλη και πληθυντική Αριστερά.

Η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Μαγνησίας 

“Ευχαριστούμε τους 1.709 συμπολίτες μας στην Μαγνησία που υποστήριξαν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς.

Μέσα σε ένα πολιτικό περιβάλλον που χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη ενίσχυση της αποχής, την άνοδο της ακροδεξιάς και την αποτυχία των τριών μεγαλύτερων εκλογικά κομμάτων να πετύχουν τους στόχους τους, η Νέα Αριστερά απέτυχε να κατακτήσει τον δικό της στόχο, την εκλογή δηλαδή ευρωβουλευτή.

Πέρα από τους ψηφοφόρους μας ευχαριστούμε τους φίλους και συντρόφους που μας υποστήριξαν, ενίσχυσαν έναν αγώνα που στηρίχθηκε οικονομικά μόνο από εμάς τους ίδιους, οργάνωσαν περιοδείες και εκδηλώσεις και βοήθησαν με ανιδιοτέλεια, αυταπάρνηση και ενθουσιασμό στη μεταφορά του μηνύματος μας σε μεγάλο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας. Η κινητήριος δύναμη όσων συμμετείχαν στο τοπικό εγχείρημα της Νέας Αριστεράς, που δεν μετράει περισσότερους από 4 μήνες, δεν ήταν το κομματικό καθήκον αλλά η έγνοια τους για την υπόθεση της Αριστεράς και ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή για τους πολλούς.

Η Αριστερά όμως κρίνεται στα δύσκολα γι’ αυτό η Νέα Αριστερά είναι εδώ και συνεχίζει.

Συνεχίζουμε γιατί υπάρχει η κοινωνική ανάγκη για μια μαχητική, ανοιχτόμυαλη και πληθυντική Αριστερά.

Συνεχίζουμε στο δρόμο της αναγέννησης της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής Αριστεράς, στην δημιουργία δεσμών και αμφίδρομης σχέσης με τα τμήματα της κοινωνίας, φωνή των οποίων θέλουμε να αποτελούμε στην κεντρική και τοπική πολιτική σκηνή.

Το προσεχές διάστημα θα αναλάβουμε πρωτοβουλία δημοσιοποίησης της επεξεργασμένης εναλλακτικής μας πρότασης -η οποία αποτελεί την αρχή μιας σειράς προτάσεων προγραμματικού περιεχομένου και ενωτικής λογικής- για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή και την αναγκαιότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας.

Η πρόταση αυτή διαμορφώθηκε από ομάδα συντρόφων και συντροφισσών που καλύπτουν πολλά επιστημονικά πεδία και η συνοπτική παρουσίαση της έγινε στην προεκλογική ομιλία του προέδρου της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση, στην Λάρισα.

Πρόκειται για ένα επεξεργασμένο σχέδιο, με κονδύλια που μπορούν να επιτευχθούν, και συστήνει ένα νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα που θα μπορούσε να αναδείξει τη Θεσσαλία οικουμενικό παράδειγμα ανασυγκρότησης, ένα μοντέλο δίκαιης και δημοκρατικής πράσινης μετάβασης. Είναι επομένως μία πρόταση που μπορεί να αποτελέσει τη βάση μίας ευρύτερης πολιτικής συμφωνίας-συνεργασίας όλων των λεγόμενων προοδευτικών δυνάμεων, των συλλογικοτήτων που συμμετέχουν ενεργοί πολίτες, των μαζικών φορέων της τοπικής κοινωνίας συμπεριλαμβανομένου και της νέας περιφερειακής αρχής.

Ένα κοινό μέτωπο πράσινης δημοκρατίας είναι αυτό που έχει ανάγκη η Θεσσαλία και οι πολίτες της”.

 

 

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.