Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Εγκληματική αδιαφορία για την υγεία στα στρατόπεδα

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση τις τελευταίες μέρες στα στρατόπεδα, όπου εν μέσω μιας νέας έξαρσης της πανδημίας, εξακολουθεί να ισχύει η λογική της «ανοσίας της αγέλης», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.

Οι φαντάροι, όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν επιφορτισμένοι οι ίδιοι για την εξασφάλιση τόσο της μάσκας όσο και των ειδών απολύμανσης και υγιεινής. Παρά το γεγονός αυτό, θεωρήθηκε πως η συνέχιση της διαμονής σε ασφυκτικά γεμάτους θαλάμους με κουκέτες είναι ασφαλής, ακόμα και όταν εντός του θαλάμου όπου υπήρχαν φαντάροι με πυρετό, αναφέρει.

«Τρανό παράδειγμα του κινδύνου που αντιμετωπίζουν οι στρατιώτες αποτελεί η υπό εξέλιξη συρροή κρουσμάτων σε στρατόπεδο της Μαγνησίας. Στο στρατόπεδο, το οποίο ήδη μετρά 10 κρούσματα και αποτελεί κέντρο εκπαίδευσης, επισημαίνεται ότι η τελευταία σειρά φαντάρων μπήκε στους θαλάμους τέλη Ιουλίου, πρέπει να παρθούν τα πληρέστερα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό, με έμφαση στους νεοσύλλεκτους ώστε να αναχαιτιστεί η διασπορά του», επισημαίνει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνολική αδιαφορία για την προστασία της υγείας και τα ελάχιστα υγειονομικά μέτρα που έχουν ληφθεί εντός των στρατοπέδων, αποτελούν μια εγκληματική πρακτική για την υγεία του προσωπικού των ελληνικών στρατοπέδων αλλά και συνολικότερα για τη δημόσια υγεία.

Τόσο η στρατιωτική όσο και η πολιτική ηγεσία της χώρας οφείλουν να πάρουν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της υγείας εντός των στρατοπέδων. Σε μια περίοδο που η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση, για μία ακόμα φορά δεν γίνεται τα ελληνικά στρατόπεδα να αποτελούν εν δυνάμει εστίες μετάδοσης του ιού, καταλήγει η ανακοίνωση της Νεολαίας του κόμματος.