Νίκος Αθανασάκης: Η διαχείριση της Κυβέρνησης είναι πολύ καλή, μπορεί να γίνει καλύτερη

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Ανανέωση του πολιτικού δυναμικού της ΝΔ στη Μαγνησία κατά 70%

Πολύ καλή χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Μαγνησίας της ΝΔ κ. Νίκος Αθανασάκης τη διαχείριση της χώρας από την Κυβέρνηση και από τον Κυριάκο Μητσοτάκης, μπορεί όμως να γίνει και καλύτερη. Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Μαγνησίας αναφέρθηκε στην πορεία της Κυβέρνησης αλλά και στη διευρυμένη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ για τον ορισμό στελεχών ανά τομέα δράσης, με τον κ. Αθανασάκη να επισημαίνει πως η ανανέωση του τοπικού πολιτικού δυναμικού της ΝΔ στον νομό έχει ξεπεράσει το 70%.

“Πρωταρχικός στόχος των νομαρχιακών οργανώσεων της ΝΔ είναι η μεταφορά των προβλημάτων του νομού και προτάσεων για διάφορα προβλήματα και για όλες τις κοινωνικές ομάδες  στην κεντρική εξουσία κι αυτή η γέφυρα να μην είναι μόνο στα λόγια, αλλά μια δυναμική παρέμβαση”, είπε χαρακτηριστικά ο κ Αθανασάκης, επισημαίνοντας πως η τοπική ΝΔ αλλά και η Μαγνησία είναι τυχερές που στο κυβερνών κόμμα υπάρχει εκπροσώπηση στην Κυβέρνηση με δύο Υφυπουργούς, ένας κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και δύο μαχητικούς, όπως τους χαρακτήρισε, βουλευτές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Μαγνησίας τα προβλήματα είναι αρκετά, όμως η Κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει και δίνει λύσεις.

” Σε μια περίοδο πάρα πολύ δύσκολη εν καιρώ πανδημίας, η κυβέρνηση σε γενικές γραμμές τα έχει πάει πάρα πολύ καλά. Βέβαια, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης στην προχθεσινή του ομιλία για τον προϋπολογισμό  κάθε μέρα για όλα τα προβλήματα που δημιουργούνται, προσπαθούν να βρουν λύσεις για να ανακουφίσουν όλα τα κοινωνικά στρώματα πέρα από την πανδημία και με την ενεργειακή κρίση”, σχολίασε ο κ. Αθανασάκης.

Σχολίασε πως η ενέργεια αυξάνει το κόστος παραγωγής και μεταφοράς, επισημαίνοντας πως ο Πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει και έχει κάνει πράξεις μια σειρά από ελαφρύνσεις για το κόστος ενέργειας σε όλους τους τομείς.

“Εδώ και 20 μήνες από τη διακυβέρνηση της ΝΔ,  έχουν μειωθεί 57 φόροι. Και το έχουμε δει και οι επιχειρηματίες το έχουμε δει και αυτές οι μειώσεις έχουν πλέον μόνιμη βάση, δεν είναι κάτι προσωρινό. Από το 29 %φτάσαμε στο 22% για τις επιχειρήσεις κι αυτό θα είναι μόνιμο μέτρων γιατί με τη μονιμότητα μέτρων μπορεί ο επιχειρηματίας να κάνει ένα business Plan”, είπε ο κ. Αθανασάκης. Προσέθεσε δε ότι τα μέτρα αφορούν όλες τις κοινωνικές ομάδες και τους αγρότες, που είναι η πρώτη φορά που δίνονται στον κλάδο αυτό τόσες πολλές φοροελαφρύνσεις.

” Η διαχείριση γενικά είναι πάρα πολύ καλή, μπορεί να γίνει καλύτερα και ο Πρωθυπουργός πιέζει τους Υπουργούς και όλα τα στελέχη για καλύτερες δυνατές λύσεις για να ανακουφίσουν τον κόσμο και όλες τις κοινωνικές ομάδες”, σημείωσε.

Αναφορικά με τη διευρυμένη συνεδρίαση και την ανάθεση τομέων στα τοπικά στελέχη της ΝΔ ο κ. Αθανασάκης επεσήμανε πως η ανανέωση του δυναμικού στον νομό ξεπερνά το 70% και υπάρχουν σε όλους τους τομείς δράσης πληθώρα ανθρώπων απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα, με διάθεση να προσφέρουν και στο κόμμα και στον τόπο.

“Η ΝΔ ανέκαθεν είχε μεγάλο στελεχιακό δυναμικό. Ήμασταν  μια παράταξη που δεν στερούμασταν στελέχη, αλλά δεν τα εκμεταλλευόμασταν πολλές φορές όσο έπρεπε. Είμαι διατεθειμένος να “εκμεταλλευτώ” όλες τις ανθρώπινες πηγές που υπάρχουν στον νομό, όλα τα στελέχη κι όποιος έχει όρεξη μπορεί να έρθει και τώρα να πλαισιώσει διάφορους τομείς και δράσεις που θα έχει αυτή η νομαρχιακή οργάνωση”, κατέληξε ο  πρόεδρος της ΔΕΕΠ Μαγνησίας δίνοντας τον τόνο της ομαδικότητας που επιθυμεί να επικρατεί στην ανανεωμένη νομαρχιακή οργάνωση.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.