Παπαπέτρου στο Ράδιο-Ένα 102,5: Καλές προθέσεις υπέρ των συμφερόντων κατοίκων του δήμου Ρήγα Φεραίου

Αναφορικά με τη διένεξη μεταξύ της Μονής Φλαμουρίου και κατοίκων Βενέτου και Κεραμιδίου

Προς οριστική επίλυση οδηγείται το ζήτημα που αφορά στις αμφισβητούμενες εκτάσεις, μεταξύ της Ιεράς Μονής Φλαμουρίου και των κατοίκων Βενέτου και Κεραμιδίου , όπως προέκυψε από ενημέρωση της Μητρόπολης Δημητριάδος.
Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε χθες στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας ευρεία σύσκεψη σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει μεταξύ της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Φλαμουρίου και κατοίκων της περιοχής.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτριος Νασίκας, οι Βουλευτές Μαγνησίας κ.κ. Χρήστος Μουκώρος, Κων/νος Μαραβέγιας και Αθανάσιος Λιούπης, εκπρόσωποι των Βουλευτών κ.κ. Αλεξάνδρου Μεϊκόπουλου και Κατερίνας Παπανάτσιου, οι Δικηγόροι της περιοχής Κεραμιδίου και Βενέτου κ.κ. Νικόλαος Παπάτος και Ιωάννης Βογιατζάκης και η Συντονιστική Επιτροπή των πολιτών, αποτελούμενη από τους κ.κ. Δημήτριο Παλληκάρη, Ανδρέα Βλαχόπουλο, Ντίνα Βλασταρίδου, Δημήτριο Τζιόρτζιο, Ελένη Περγάντου, Ανδρέα Μαμάκη, Ιωάννη Ευθυμίου, Γεώργιο Κοντογιάννη και Κων/νο Πανομάτη.
Μετά την αναλυτική ενημέρωση του Σεβασμιωτάτου για το πρόβλημα που έχει ανακύψει και την υποβολή συγκεκριμένων αιτημάτων εκ μέρους των εκπροσώπων της περιοχής, ο κ. Ιγνάτιος επανέλαβε την εκπεφρασμένη, ήδη, βούλησή του, το ζήτημα να λυθεί νομίμως και οριστικώς, προς όφελος των κατοίκων των δύο χωριών και αποφασίστηκε: «Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα αναμένει από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου την ακριβή αποτύπωση και οριοθέτηση των κτηματικών περιφερειών που περικλείουν τα χωριά Βένετο και Κεραμίδι και τυχόν περιοχές εκτός των κτηματικών περιφερειών, που είναι ζωτικής σημασίας για τα χωριά. Η Ιερά Μητρόπολη αναλαμβάνει την ευθύνη οι εκτάσεις αυτές να μην δηλωθούν από την Ιερά Μονή Φλαμουρίου στο Κτηματολόγιο, με την σύμφωνη γνώμη των οικονομικών Υπηρεσιών της Ιεράς Συνόδου, προκειμένου να λυθεί οριστικά το θέμα».

Ν. Παπαπέτρου: Καλές προθέσεις
υπέρ των συμφερόντων των κατοίκων

Ο νομικός σύμβουλος, που εκπροσωπεί κατοίκους των δύο χωριών, Νίκος Παπαπέτρου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο Ένα» και τόνισε ότι διαπίστωσε, σ’ αυτό το στάδιο, καλές προθέσεις υπέρ των συμφερόντων των κατοίκων της περιοχής, εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως και μένει να αποδειχτεί στη συνέχεια.
Όπως είπε «οι κάτοικοι θα ικανοποιηθούν όταν ολοκληρωθεί η σχετικά διαδικασία, ενώ σε επίπεδο έκφρασης προθέσεων, βεβαίως και το βλέπουν θετικά».
Σύμφωνα με τον κ. Παπαπέτρου, οι κάτοικοι θα αναμείνουν να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της Ιεράς Μητρόπολης και αν αυτό γίνει, προφανώς θα είναι ικανοποιημένοι.
Ο νομικός εξήγησε ότι υπάρχει μια τυπική διαδικασία που θα πρέπει να την ολοκληρώσει ο Δήμος, δηλαδή να καταγραφεί και να αποτυπωθεί από μηχανικούς, η έκταση την οποία ο Δήμος και οι κάτοικοι θεωρούν ότι είναι καλλιεργήσιμες εκτάσεις, στις οποίες δεν έχει δικαιώματα η Μονή, όπως και μια εσωτερική διαδικασία της Ιεράς Μητρόπολης, για να επιβεβαιώσει αυτό το δικαίωμα των κατοίκων με κάποιο τρόπο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.