ΝΟΔΕ: αποχαιρετούμε έναν άξιο πολιτικό του τόπου μας

Από την ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Με μεγάλη συγκίνηση και σεβασμό, η ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησία ο Πρόεδρος και όλα τα Μέλη της, αποχαιρετά τον Γιάννη Αντωνόπουλο, έναν άξιο πολιτικό, που υπηρέτησε τον τόπο μας, με όραμα, συνέπεια, ήθος και αγωνιστικό πνεύμα.
Η οικογένειά του αποχαιρετά ένα πιστό σύντροφο και έναν στοργικό πατέρα. Εμείς αποχαιρετούμε έναν δικό μας άνθρωπο, έναν πολιτικό και αυτοδιοικητικό παράγοντα, του οποίου η διαδρομή και η δράση σημάδεψε την πολιτική, κοινωνική, οικονομική ζωή του τόπου μας.
Όλη του η ζωή, ήταν γεμάτη από αγώνες και μάχες: Για ιδανικά, αξίες, αρχές και για την πρόοδο του τόπου μας.
Αξίες που οφείλουμε να σεβόμαστε και να υπηρετούμε όλοι.
Την περίοδο της δικτατορίας, αντιστάθηκε. Υπηρέτησε ως κυβερνήτης του παράκτιου περιπολικού «Λεβέντης» με το βαθμό του έφεδρου Ανθυποπλοίαρχου στην Κύπρο από το καλοκαίρι του 1964 μέχρι τον Οκτώβριο του 1965 και έχει παρασημοφορηθεί για τη δράση του. Θήτευσε εξάλλου στο Υπουργείο Εξωτερικών, ως Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού.
Στη μεταπολίτευση, εκλέχθηκε βουλευτής της Ν.Δ. το 1974 και το 1977 και βοήθησε τη Μαγνησία, ενώ ένα από τα έργα του, είναι και το Κολυμβητήριο του Βόλου.
Ο Γιάννης Αντωνόπουλος ήταν ένας άνθρωπος με ισχυρή την αίσθηση του καθήκοντος, της προσφοράς και της κοινωνικής συμμετοχής.
Σε οποιαδήποτε θέση κι αν βρέθηκε, δεν σταμάτησε ποτέ ν’ αγωνίζεται για την προστασία και την ανάπτυξη των κοινωνικών, οικονομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Με όλες αυτές τις σκέψεις, αποχαιρετούμε τον αγαπημένο μας Γιάννη, που με το έργο του κατέδειξε τη σημασία της εμπέδωσης της δημοκρατίας.
Καλό ταξίδι!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.