Νομιμοποιήθηκε το Ορειβατικό Καταφύγιο στις Αγριόλευκες

Για να εξυπηρετεί τις δραστηριότητες του ορεινού τουρισμού

Με διαπιστωτική πράξη της Ειδικής Υπηρεσίας Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων (ΕΥΠΑΤΕ) του υπουργείου Τουρισμού νομιμοποιήθηκε το ορειβατικό καταφύγιο ««Αγριόλευκες Πηλίου».
Σύμφωνα με την απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, διαπιστώνεται ότι το ορειβατικό καταφύγιο ««Αγριόλευκες Πηλίου», στη θέση «Αγριόλευκες» του όρους Πήλιο, της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας αποτελείται από τριώροφο κτίριο και έχει δυναμικότητα 71 κλινών στις οποίες περιλαμβάνονται οι κλίνες του φύλακα και του προσωπικού.
Το ακίνητο βρίσκεται σε μη δασική επιφάνεια εμβαδού 9.982,48 τμ. εντός προστατευόμενης ζώνης του δικτύου NATURA, σε υψόμετρο 1360μ, εντός του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου.
Στην απόφαση αναφέρεται ότι η νομιμοποίηση του ορειβατικού καταφυγίου «Αγριόλευκες Πηλίου», στη θέση «Αγριόλευκες» του όρους Πήλιο, της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, πραγματοποιείται με σκοπό να εξυπηρετεί την πεζοπορία, την ορειβασία, την αναρρίχηση και γενικά τις δραστηριότητες του ορεινού τουρισμού.
Το καταφύγιο κτίστηκε το έτος 1966 και επεκτάθηκε το 1974, χωρίς τις κατά νόμο οικοδομικές άδειες και μετά την ανάρτηση της διαπιστωτικής πράξης ο δικαιούχος, που είναι ο ΕΟΣ Βόλου, υποχρεούται να προσκομίσει πλήρη φάκελο δικαιολογητικών στην ΕΥΠΑΤΕ, σύμφωνα με το άρθρο 9 του σχετικού 7, προκειμένου να του χορηγηθεί Ειδικό Σήμα Λειτουργίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.