Ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου για δήλωση των τ.μ. ακινήτων

Ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου ανακοινώνει ότι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων οι οποίοι δεν έχουν δηλώσει στον Δήμο κτίσματα ή οικόπεδα, καθώς και όσοι έχουν δηλώσει ανακριβώς τις επιφάνειες ηλεκτροδοτούμενων και μη ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων τους, μπορούν να κάνουν χρήση της πρόσφατα ψηφισθείσας ευνοϊκής διάταξης (άρθρο 51 παράγραφος 2 του Ν.4647/2019 “Κατεπείγουσες ρυθμίσεις) με την οποία επιτρέπεται μέχρι τις 31.3.2020 η δήλωση όλων των αδήλωτων τετραγωνικών μέτρων στους Δήμους χωρίς καμία αναδρομική επιβάρυνση με δημοτικούς φόρους – δημοτικά τέλη και πρόστιμα.

Ο Δήμος καλεί τους ιδιοκτήτες να εκμεταλλευτούν την παραπάνω νομοθετική ρύθμιση, η οποία έχει διορία μέχρι την 31η Μαρτίου 2020, με την οποία ουσιαστικά τακτοποιείτε τις τυχόν εκκρεμότητες των τετραγωνικών μέτρων της ιδιοκτησίας σας με τον Δήμο, χωρίς καμία επιβάρυνση.
Μετά την παραπάνω ημερομηνία οποιαδήποτε υποβολή δήλωσης ή διόρθωση τ.μ. θα υπολογίζεται αναδρομικά με πρόστιμα και προσαυξήσεις σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίζονται σε φωτοαντίγραφα είναι:
1. Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση (παρέχεται από την Υπηρεσία μας)
2. Λογαριασμός ρεύματος (και οι δύο όψεις)
3. Το Ε9
4. Τυχόν τακτοποιήσεις αυθαιρέτων ή ημιυπαίθριων χώρων
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Προσόδων του Δήμου για την Δ.Ε Μουρεσίου στα τηλ. 2426350217- 2426350219 και για την Δ.Ε. Ζαγοράς στο τηλ. 2426350102.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.