Ο εορτασμός της ημέρας Εθνικής Αντίστασης στον Βόλο

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου θα εορτασθεί η ημέρα της Εθνικής Αντίστασης σε ολόκληρη την επικράτεια και στον Βόλο, ενώ υπεύθυνη για τις εκδηλώσεις είναι η ΠΕ Μαγνησίας.
Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους- άνδρες, γυναίκες και παιδιά- που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν.1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα Πανελληνίου Εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης.
Η ανωτέρω Μάχη-Σταθμός της Αντιστασιακής Δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.
Το πρόγραμμα εορτασμού στην πόλη του Βόλου περιλαμβάνει:
Γενικό σημαιοστολισμό δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στις 11:30, Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης (Πλατεία Ρήγα Φεραίου-δίπλα από το κτίριο του Ε.Ο.Τ.) στις 12:00.
Φωταγώγηση των Δημοσίων & Δημοτικών Καταστημάτων. Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η κ. Μαρία Καραγεωργίου, του αρμόδιου Γραφείου των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.