Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Θεσσαλίας για την κατάργηση εισιτηρίου στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου

Επιστολή προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου Σμαραγδή Βλάικου, έστειλε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας Τάσος Τσιαπλές, με αφορμή την πρόσκληση γα τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου, σήμερα Δευτέρα, στην οποία θα ληφθεί απόφαση με αίτημα κατάργησης του «εισιτηρίου» στο Θ.Π.Α.Β.Σ.

«Θα ήθελα ειλικρινά να συμμετέχω και να εκφράσω ως επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, τη θέση της, σχετικά μ’ αυτό το θέμα.
Δυστυχώς την ίδια ώρα που θα συνεδριάζει του Δ.Σ Αλοννήσου, θα συμμετέχω σε άλλη προγραμματισμένη απο καιρό συνεδρίαση, γεγονός που δεν μου επιτρέπει να πάρω μέρος στην συνεδρίαση σας.
Επειδή όμως θεωρώ πολύ σημαντικό το θέμα της κατάργησης του «εισιτηρίου» στο Θ.Π.Α.Β.Σ., σας καταθέτω με την παρούσα επιστολή μου τη θέση της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, την οποία θα παρακαλούσα να αναγνώσετε στην συνεδρίασή σας», αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, απο τον Απρίλιο του 2021, είχε εκφράσει δημόσια την αντίθεσή της με την απόφαση της κυβέρνησης, με βάση τις οδηγίες της Ε.Ε, να επιβάλει «διόδια» ακόμα και στη θάλασσα, με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος και την μείωση των αλιευμάτων!

«Συγκεκριμένα, εκφράσαμε την αντίθεσή μας με την Κ.Υ.Α των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος, που δημοσιεύθηκε στις 9/9/2020 στο ΦΕΚ με αριθμό 3832, με την οποία επιβάλονταν εισιτήριο-χαράτσι από 11 έως 67 ευρώ ημερησίως, για κάθε είδους επίσκεψη στην Α’ ζώνη του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου, το οποίο αν δεν πληρώσει κάποιος στον Φορέα Διαχείρισης και εντοπισθεί εντός της συγκεκριμένης περιοχής, θα πληρώνει δεκαπλάσιο πρόστιμο!
Με αυτή την απαράδεκτη απόφασή της η κυβέρνηση, εμπορευματοποιεί ακόμα και την διέλευση θαλάσσιας περιοχής που ανήκει στο λαό, απαγορεύοντας την ελεύθερη διέλευση ιδιωτών και αλιέων, ανοίγοντας τον δρόμο και σε ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του Θαλάσσιου πάρκου.
Η επιβολή του ημερήσιου χαρατσιού σε επισκέπτες, αλλά και στους παράκτιους αλιείς των Βορείων Σποράδων, εξαιρώντας προσωρινά αυτούς της Αλοννήσου, καθιστά απαγορευτική την αλιεία ακόμα και την διέλευση σ’ αυτήν την μεγάλη θαλάσσια περιοχή, οδηγώντας τους προς τον αφανισμό και γι’ αυτό δικαιολογημένα αντιδρούν, αφού έτσι ευνοούνται τα προϊόντα μεγάλων εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας.
Αυτή την πρόταση καταθέσαμε με την μορφή ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, τον Μάιο του 2021, προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή του σ’ αυτή την απόφαση της κυβέρνησης», επισημαίνεται στην επιστολή.
Δυστυχώς στην συνεδρίαση του Π.Σ Θεσσαλίας (19/5/2021) αυτή απορίφθηκε απο τις παρατάξεις της τότε περιφερειακής αρχής του κ. Αγοραστού, που στηρίζονταν απο την Ν.Δ, του κ. Τσιλιμίγκα, που στηρίζονταν απο το ΠΑΣΟΚ & ΣΥΡΙΖΑ, της ναζιστικής «Ελληνικής Αυγής» και της «Θεσσαλίας Πράσινης Περιφέρειας».

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, σταθερά απο θέση αρχής, ζητά την κατάργηση της ΚΥΑ που επιβάλει εισιτήριο-χαράτσι για την επίσκεψη επισκεπτών και αλιέων στην Α’ ζώνη του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου της Αλοννήσου, όπως και κάθε εισητηρίου-χαρατσιού για όποιον θέλει να επισκεφθεί το υποβρύχιο μουσείο στην Περιστέρα της Αλοννήσου, που επιβλήθηκε με ΚΥΑ των υπουργών Πολιτισμού και Οικονομικών.
Καλεί τους μαζικούς φορείς και τους κατοίκους της Αλοννήσου και όλων των νησιών των Βορείων Σποράδων, να διεκδικήσουν αγωνιστικά την κατάργηση τους, ζητώντας ελεύθερη πρόσβαση για όλους στη Θάλλασα και τα ιστορικά μνημεία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.