Ο Γ. Σούρλας για την τιμητική διάκριση για το πολιτικό αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου

Ο Γ. Σούρλας κατά την παραλαβή της τιμητικής διάκρισης για την πρωτοβουλία του ίδρυσης και λειτουργίας του πολιτικού αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου, είπε:
«Με ικανοποίηση άκουσα τα όσα ελέχθησαν από τους ομιλητές για την κατάσταση που επικρατεί, τις προοπτικές που διαγράφονται για το πολιτικό αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.
Μια ιστορική διαδρομή, που έχει την αφετηρία της το 1990 στην περίοδο που είχαμε αποφανθεί για την τουριστική και γενικότερα οικονομική ανάπτυξη της Μαγνησίας, και Θεσσαλίας, ήταν απαραίτητη η αεροπορική σύνδεση με άλλες περιοχές της χώρας και του εξωτερικού.
Ήταν απαραίτητος ένας αερολιμένας για να καταστεί η Μαγνησία άρτιος συγκοινωνιακός κόμβος, αφού ήδη διέθετε σιδηρόδρομο, λιμάνια και εθνικό οδικό δίκτυο.
Στις προτεραιότητες μου τότε ως Υπουργού εκτός από την ανέγερση Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στη Λάρισα και του Νοσοκομείου στον Βόλο, ήταν η ίδρυση του Πολιτικού Αεροδρομίου της Αγχιάλου.
Όλες οι εκτιμήσεις συνέτειναν στην επιλογή το αεροδρόμιο να γίνει στη Νέα Αγχίαλο, παραπλεύρως του πολεμικού αεροδρομίου παρά τις έντονες διεκδικήσεις των άλλων θεσσαλικών πόλεων και ιδιαίτερα της Λάρισας.
Βάσει των εκτιμήσεων ότι προείχε ίδρυσή του και όχι η προσωπική προβολή, κρίθηκε επιβεβλημένη η ταχεία και αθόρυβη προώθηση των διαδικασιών για την ίδρυσή του.
Χωρίς καμία δημοσιότητα έγιναν συσκέψεις με του Αρχηγούς της Πολεμικής και της Πολιτικής Αεροπορίας και άλλους αρμόδιους παράγοντες. Έτσι αποφασίστηκε η ίδρυση του αεροδρομίου το 1992.
Ως προς την χρηματοδότηση για να γίνουν οι πρώτες εγκαταστάσεις, διατέθηκαν πιστώσεις από τη Νομαρχία Μαγνησίας, από τον τότε Νομάρχη Γιώργο Διδάγγελο.
Δεν χρειάζονται άλλες λεπτομέρειες. Το αεροδρόμιο ιδρύθηκε και άρχισαν οι πρώτες πτήσεις. Βέβαια, υπήρξαν οι αντιδράσεις από τη Λάρισα. Διεκδίκησε τη ματαίωση της λειτουργίας ή διαφορετικά την ίδρυση αερολιμένα και στην Λάρισα.
Το αεροδρόμιο προχώρησε και ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες και δικαίωσε τους αγώνες και άνοιξε νέους ορίζοντες για την ανάπτυξη της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας. Αυτή είναι η ιστορία, εν ολίγοις, της ίδρυσης και λειτουργίας του Πολιτικού Αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου.
Η πρωτοβουλία του Χρ. Τριαντόπουλου να οργανώσει την σημερινή εκδήλωση για την ανάδειξη του Πολιτικού Αεροδρομίου, ως πυλώνα ανάπτυξης φανερώνει το ενδιαφέρον για την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Μαγνησία.
Την ικανότητα να ιεραρχεί στόχους για την ανάπτυξη της περιοχής. Στοιχεία που σε συνδυασμό με την επιστημονική του κατάρτιση, τον φέρνουν μπροστά στο καθήκον να ασχοληθεί με τα κοινά στη Μαγνησία και να αγωνιστεί από όποια έπαλξη εκείνος αποφασίσει.
Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου, για την τιμητική αυτή διάκριση, που δεν έχει μόνο προσωπικό χαρακτήρα, αλλά εκπέμπει μηνύματα ευρύτερα πολιτικά αναγνώρισης και ηθικής επιβράβευσης για την προσφορά όσων αγωνίζονται για τα κοινά για την πατρίδα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.