Κων. Μαραβέγιας: «Η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις»

Συνάντηση του Βουλευτή Μαγνησίας με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Τέλη Μπασδάνη

Οι ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα διατροφής και οι ελλείψεις πρώτων υλών, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και της διεθνούς κρίσης, αποτέλεσαν το βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια και του προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη, κατά την επίσκεψη του πρώτου στο Επιμελητήριο.

Ο κ. Μπασδάνης επισήμανε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ώστε να αμβλυνθούν τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το κύμα των αυξήσεων στην αγορά. Απαντώντας, ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών έχουν επίγνωση της πραγματικότητας και προσπαθούν να εξαντλήσουν κάθε δημοσιονομικό περιθώριο για την έμπρακτη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο που προβλέπει μεταξύ άλλων αυξημένη επιδότηση ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ιδιαίτερα για τις μικρές επιχειρήσεις. Το συνολικό κόστος αυτών των παρεμβάσεων ανέρχεται στα 640 εκατ. ευρώ μόνο για τον Απρίλιο, ενώ παράλληλα έχει αποφασιστεί η συνέχιση της επιδότησης φυσικού αερίου.

Κατά τη συνάντηση επισημάνθηκε, επίσης, η μεγάλη σημασία του πλαφόν στο ακατάσχετο, το οποίο μπορεί να διαμορφώνεται αναλογικά με τον τζίρο της εκάστοτε επιχείρησης και προτάθηκε η αύξηση των δόσεων στις 120 για την εξόφληση ασφαλιστικών εισφορών και εφορίας.

Επιπλέον, ο κ. Μπασδάνης ενημέρωσε τον βουλευτή για τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου Μαγνησίας σε σχέση με τη λειτουργία του λιμένα Βόλου και του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου, με στόχο την ανάδειξη της περιοχής σ’ έναν σημαντικό εμπορικό και τουριστικό πόλο σε επίπεδο Κεντρικής Ελλάδας.

Από την πλευρά του ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι σήμερα ο μόνος που μπορεί να δώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία, να στηρίξει την ανάπτυξη και την απασχόληση, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα ευνοϊκά μέτρα της κυβέρνησης θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να ξεπεράσουν την πρωτοφανή κρίση και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.