Ο Μυστικός Δείπνος απόψε στις εκκλησίες

Την Μεγάλη Τετάρτη το βράδυ, κατά την οποία στους Ιερούς Ναούς μας ψάλλεται ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης, η Εκκλησία μάς παρουσιάζει τον Μυστικό Δείπνο, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Κύριος παρέδωσε στους Μαθητές και Αποστόλους Του, το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Αυτός που μετανοεί, αυτός που αγωνίζεται να απαλλαγεί από τα δεσμά της αμαρτίας, αυτός αξιώνεται να γίνει συνδαιτυμόνας στο Θεϊκό τραπέζι. Αυτός αξιώνεται να τραφεί με το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Να κορέσει την πνευματική του δίψα. Να αποκτήσει και πάλι την δυνατότητα της αθανασίας, της αφθαρσίας, τη δυνατότητα να είναι παιδί του Θεού, κατά χάριν θεός. Και όλα αυτά είναι δώρα που απορρέουν από το Σταυρό και το κενό μνημείο του Θεανθρώπου.
Κατά την βραδινή Ακολουθία της Μεγάλης Τετάρτης ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στις 7.30 μ.μ. θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου.
Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου θα τελεστεί 2η Ακολουθία του Νιπτήρος, στις 9.15μ.μ. και θ’ ακολουθήσουν ο Εσπερινός και Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, που θα ολοκληρωθούν στη 1π.μ.
Νωρίτερα, στις 5 μ.μ., σε όλους τους Ναούς της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας, θα τελεστεί το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου. Ειδικώς στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου, το Μυστήριο του Ευχελαίου θα τελεστεί στις 9. 30 π.μ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.