«Όχι» Μιτζικού σε ανεμογεννήτριες στο Πήλιο

Ικανοποίηση από τη Συντονιστική Επιτροπή φορέων Κεραμιδίου, Κερασιάς & Καναλίων

Την ικανοποίησή της εκφράζει με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτιστικών Φορέων Κεραμιδίου, Κερασιάς & Καναλίων για την ξεκάθαρη τοποθέτηση του Δημάρχου Ν. Πηλίου που λέει «όχι» στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Πήλιο. Η Συντονιστική Επιτροπή έχει ξεκινήσει έναν αγώνα ενάντια στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στη θέση «Μαυροβούνι» του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της «η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτιστικών Φορέων Κεραμιδίου, Κερασιάς και Καναλίων, βρίσκει ακόμη ένα στήριγμα στον αγώνα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο όρος Μαυροβούνι (πάνω από την λίμνη Κάρλα και δίπλα από το Β. Πήλιο) του Δήμου Ρήγα Φεραίου, από  τον Δήμο Νοτίου Πηλίου και τον Δήμαρχο κ. Μιχάλη Μιτζικό. Με σχετική επιστολή του Δημάρχου, στηρίζουν σθεναρά το ψήφισμα διαμαρτυρίας και δηλώνουν για μία ακόμη φορά την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε οποιοδήποτε μέρος του Πηλίου.

Έπειτα κι από αυτή την άμεση και θετική απάντηση του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου, με αισιοδοξία περιμένουμε σύντομα τις απαντήσεις και την στήριξη των υπόλοιπων Δήμων του Νομού μας, αλλά και των επαγγελματικών κλάδων στους οποίους έχει αποσταλεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας έτσι ώστε, ύστερα από τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες του 2023, να αποφύγουμε μία ακόμη καταστροφή στα καταπράσινα και γεμάτα ζωή δάση της περιοχής μας και του Πηλίου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.