ΟΕΒΕΜ: Κινούμενες υγειονομικές βόμβες πλανόδιοι κομμωτές με τα βαλιτσάκια στο χέρι

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ως κινούμενες υγειονομικές βόμβες χαρακτηρίζει η ΟΕΒΕ Μαγνησίας αλλά και ο Σύλλογος Κουρέων Κομμωτών Ν.Μαγνησίας κομμωτές και κομμώτριες που γυρίζουν στην πόλη με τα βαλιτσάκια στο χέρι, καταπατώντας τα μέτρα της κυβέρνησης κι επισκέπτονται σπίτια για να εξασκήσουν παράνομα το επάγγελμα της κομμωτικής, ενώ διαφημίζουν τη δουλειά τους και στα κοινωνικά δίκτυα.

Ειδικότερα, η ΟΕΒΕ Μαγνησίας μετά από επικοινωνία με τον πρόεδρο του Συλλόγου Κουρέων Κομμωτών Ν.Μαγνησίας Στέλιο Κλητσινάρη, ενημερώθηκε πως οι «πλανόδιοι με τα βαλιτσάκια» συνεχίζουν να εισέρχονται σε σπίτια απροκάλυπτα και όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της, πλέον το σημείο στο οποίο έχουν φτάσει είναι απροχώρητο και προκλητικό, αφού κάποιοι δεν ντρέπονται να δημοσιεύουν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης την «μαύρη» εργασία τους.

«Οι αναφορές για αυτά τα περιστατικά είναι συνεχείς και φυσικά πικραίνουν και πλήττουν καθολικά τους επαγγελματίες κουρείς κομμωτές που διέκοψαν την λειτουργία των καταστημάτων τους, σεβόμενοι τη δημόσια υγεία.

Ο κλάδος των κουρέων κομμωτών είναι μόνο ένα παράδειγμα, αφού αντίστοιχα προβλήματα βιώνουν κι άλλοι κλάδοι, όπως και τα τεχνικά επαγγέλματα. Ένας απλός πολίτης αντιλαμβάνεται πως αυτό είναι συνέπεια οικονομικών προβλημάτων που βιώνει ο καθένας σήμερα. Υπέρτατο αγαθό όμως είναι η υγεία, η οποία αυτή τη στιγμή μπαίνει πρώτη και πάνω από όλους».
Η ΟΕΒΕΜ καλεί τους πολίτες να μην ενισχύουν τους πλανόδιους και να μην εμπιστεύονται ανθρώπους που εργάζονται σε βάρος των μικρομεσαίων επαγγελματιών και εις βάρος της υγείας της κοινωνίας.

« Οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι αποδέχονται τις συνθήκες και καταλαβαίνουν πως όλα τα εμπόδια, όλα τα προβλήματα και κάθε τι ενάντια στα θέλω μας και στις ανάγκες μας, την δεδομένη στιγμή, γίνονται για ένα αγαθό που άλλο δεν συγκρίνεται, για την ΥΓΕΙΑ! Είμαστε όλοι άνθρωποι και οφείλουμε να συμβάλλουμε ο καθένας από την μεριά του για την Δημόσια Υγεία», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.
Τέλος υπενθυμίζεται ότι η ΟΕΒΕΜ έχει ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό ειδικού σκοπού για την ενίσχυση των δομών υγείας και ασφάλειας της περιοχής μας στην: ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 032304-017-5001-02
IBAN: GR4309101070000323041720026
ΕΠΩΝΥΜΙΑ: «ΟΕΒΕΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.