Ολιστική διαχείριση των αδέσποτων ζώων στον Δ. Ζαγοράς – Μουρεσίου

Σε συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις και ευαισθητοποιημένους πολίτες

Ολιστική διαχείριση των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου σε συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις και ευαισθητοποιημένους πολίτες, υλοποιεί με συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχεδιασμό η Δημοτική Αρχή με Πρόεδρο της αρμόδιας 5μελούς Επιτροπής τον χωρικό Αντιδήμαρχο Ζαγοράς με αρμοδιότητα και για τα αδέσποτα σε όλο τον Δήμο κ. Κυρ. Τάσιο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
«Με κεντρική μηνύματα «Νοιαζόμαστε, Ενημερωνόμαστε, Συνεργαζόμαστε» για να διασφαλιστεί η ευζωία όλων των ζώων και να περιοριστεί ο πληθυσμός των αδέσποτων ζώων, δρομολογήσαμε με απόφαση και ολόθερμη υποστήριξη του Δημάρχου κ. Κων. Καραγεωργίου, ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων που περιλαμβάνει την περισυλλογή, την παροχή κτηνιατρικής περίθαλψης, την ηλεκτρονική σήμανση και την καταγραφή στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς, τη στείρωση, την εύρεση αναδόχου και την υιοθεσία τους. Ο τρόπος που φερόμαστε στα ζώα είναι δείκτης πολιτισμού και δείχνει το επίπεδο της ανθρωπιάς μας», επισήμανε στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής ο κ. Τάσιος.
Για τον Δήμο μας, ο έλεγχος του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων και η αποφυγή οποιασδήποτε κακοποίησής τους, είναι σημαντικές παράμετροι για την Δημόσια Υγεία όπως και την τουριστική εικόνα της περιοχής.
Για να εφαρμοστούν όλα αυτά χρειάζεται συνεργασία μία σειρά θεσμών και ειδικών. Είναι οι αρμόδιες Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, οι επαγγελματίες κτηνίατροι, τα φιλοζωικά σωματεία, οι τοπικοί φορείςκαι οι πολίτες που δηλώνουν ενδιαφέρον για να υιοθετήσουν αδέσποτα ζώα και ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, με τον θεσμικό του ρόλο, θα υποστηρίζει σθεναρά την υλοποίηση αυτών των πολιτικών.»
Από την πλευρά του οι Φιλόζωοι Ανατολικού Πηλίου, σχολίασαν για την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής: Πρώτη 5μελης επιτροπή στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου με τη νέα δημοτική αρχή σε πνεύμα συνεργασίας. Εκπονήθηκε το επιχειρησιακό πρόγραμμα για την διαχείριση των αδέσποτων το οποίο άμεσα θα κατατεθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών για την χρηματοδότηση του Δήμου μας και ξεκινά άμεση περισυλλογή αδέσποτων για στείρωση και εμβολιασμό από το πρώτο χωριό το οποίο θα είναι το Ξουρίχτι. Στη συνέχεια με συντονισμένες δράσεις θα προχωρήσει το πρόγραμμα σε όλα τα χωριά του Δήμου μας. Επίσης ψηφίστηκε από το Δημοτικό συμβούλιο το νέο μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα σε εμάς και τον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου. Ελπίζουμε σε μια καλύτερη εικόνα για τον τόπο μας όσον αφορά τα ζώα και μια καλύτερη ζωή για τα αδεσποτάκια μας… Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε όπως άλλωστε τόσα χρόνια.. Η συνεργασία όμως του Δήμου μας είναι απαραίτητη… Καλή αρχή»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.