Ομιλία και περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Μαγνησίας Κ. Στεργίου στη Σκόπελο

All-focus

Σε μεγάλη συγκέντρωση στη Σκόπελο μίλησε το βράδυ της Τετάρτης 26 Ιουνίου ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Μαγνησία Κώστας Στεργίου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης του Κόμματος στο νησί προηγήθηκαν επισκέψεις στη Γλώσσα και το Λουτράκι το βράδυ της Τρίτης 25/6/2019 και σε εργασιακούς χώρους και υπηρεσίες το πρωί της Τετάρτης. Ο υπ. βουλευτής συνοδευόμενος από κλιμάκιο της ΚΟΒ Σκοπέλου μίλησε με εργαζομένους της ΔΕΥΑ και του Δήμου, επιχειρήσεων, του Κέντρου Υγείας, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, του Λιμεναρχείου, του Αστυνομικού Τμήματος και πολλούς αυτοαπασχολούμενους που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό. Μέσα από τις συζητήσεις αναδείχθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους χώρους δουλειάς οι εργαζόμενοι ως απόρροια της αντιλαϊκής πολιτικής των κομμάτων του κεφαλαίου, αλλά και η ανάγκη να βγει πιο ενισχυμένο το ΚΚΕ από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Στην ομιλία του στη βραδινή συγκέντρωση ο Κ. Στεργίου έδωσε έμφαση στο ποιο είναι το πραγματικό δίλημμα αυτών των εκλογών, καθώς ο λαός, είτε με ΝΔ είτε με ΣΥΡΙΖΑ είτε με κυβερνήσεις συνεργασίας με τα άλλα κόμματα όπως το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, Βελόπουλο, Βαρουφάκη κλπ, θα έχει να αντιμετωπίσει όλες τις μνημονιακές δεσμεύσεις και την προώθηση μέτρων που τσακίζουν τα δικαιώματα στη ζωή, τη δουλειά, την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια, τις διακοπές. Στον αντίποδα υπάρχει η ψήφος στη μόνη πολιτική δύναμη που είναι ικανή να βάλει φρένο στην αντιλαϊκή λαίλαπα, το ΚΚΕ, που θα την καταθέσει στον αγώνα για την απόκρουση των συνεπειών αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές σε επίπεδο εξουσίας μέσα από την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την κοινωνική συμμαχία με τους αυτοπασχολουμένους και τους φτωχούς αγρότες. Ο υπ. βουλευτής τόνισε επίσης τη στρατηγική σύμπλευση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, όπου παρά τα ευχολόγια στην ουσία συντηρούν την προκλητικότητα της τουρκικής αστικής τάξης και εμπλέκουν τη χώρα σε επικίνδυνους σχεδιασμούς που αφορούν τα συμφέροντα μεγάλων ενεργειακών μονοπωλιακών ομίλων .
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη δράση της κοινοβουλευτικής ομάδας την τελευταία τετραετία, κατά την οποία όλα τα σημαντικά προβλήματα της Σκοπέλου- όπως οι καταστροφές από την πλημμύρα του 2015 και το χιονιά του 2017, η τραγική κατάσταση του Κέντρου Υγείας, ο νησιωτικός ΦΠΑ, η κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών σε σχολεία του νησιού κ.ά.- τέθηκαν στη Βουλή, τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες και με την πάλη των μαζικών φορέων επιτεύχθηκαν και λύσεις.
Στο τέλος κάλεσε τα μέλη, τους φίλους του Κόμματος αλλά και όλους όσοι αισθάνονται πραγματικά αριστεροί, να δώσουν τη μάχη του ψηφοδελτίου άνθρωπο τον άνθρωπο, πόρτα πόρτα, ώστε το ΚΚΕ και ο λαός στις 8 του Ιούλη να βγουν πιο δυνατοί και η Μαγνησία να έχει και πάλι κομμουνιστή βουλευτή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.