Δεκάδες υπολογίζεται ότι είναι τα εξώδικα επαγγελματιών του Βόλου που έχουν κατατεθεί στο Πρωτοδικείο και στο Ειρηνοδικείο, με τα οποία στρέφονται κατά παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας. Η κατάθεση αγωγών στη Μαγνησία δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, με δεδομένο ότι αναμένεται η πρώτη πιλοτική δίκη στον Άρειο Πάγο από τη ΔΕΗ και τους άλλους παρόχους. Ωστόσο ακόμη και με τα εξώδικα, οι επαγγελματίες και οι καταναλωτές πέτυχαν μια μικρή «νίκη», καθώς σταμάτησαν οι διαδικασίες διακοπής της ηλεκτροδότησης σε οφειλέτες, μέχρι τουλάχιστον να γίνει η πρώτη πιλοτική δίκη στον Άρειο Πάγο.
Ποσό περίπου 5.500 €!
Σύμφωνα με τον Α’ αντιπρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Γιάννη Διαμαντή, ο ίδιος κατέθεσε εξώδικο για λογαριασμό επαγγελματία κατά ιδιωτικής εταιρίας, με αφορμή το ότι 3-4 συνεχόμενοι λογαριασμοί που δέχτηκε, ήταν ποσό περίπου 5.500 €!
Το παράδειγμα του συγκεκριμένου επαγγελματία ακολουθούν δεκάδες συνάδελφοί του τοπικά, που με εξώδικα που καταθέτουν στα δύο Δικαστήρια (ανάλογα με το ποσό που ζητείται να πληρώσουν) ζητώντας άλλοι να πληρώσουν τον λογαριασμό, πλην τη ρήτρα αναπροσαρμογής, ενώ άλλοι ζητούν να μην πληρώσουν τίποτα και να μην υπάρξει διακοπή ρεύματος.
Χαρακτηριστικό είναι, σύμφωνα με δικηγορικές πηγές, ότι όταν εστάλησαν τα εξώδικα στα αρμόδια Δικαστήρια, σταμάτησε κάθε διαδικασία από μέρους των παρόχων για διακοπή της ηλεκτροδότησης των οφειλετών.
Ο αριθμός των εξώδικων αναμένεται το επόμενο διάστημα να πολλαπλασιαστεί, μέχρι να αποφανθεί ο Άρειος Πάγος ότι πρέπει να επιληφθεί του θέματος, διότι σε διαφορετική περίπτωση οι αγωγές και τα εξώδικα θα πρέπει να στέλνονται στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία.




























