«Όταν τ’ αστέρια δεν λάμπουν»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Πρόγραμμα από τα Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου

Τα Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνεχίζουν την κοινωνική τους δραστηριότητα και ανιδιοτελώς υποστηρίζουν παιδαγωγικά τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων της Τσαγκαράδας και του Ανηλίου. Στο πλαίσιο αυτό την Δευτέρα 26/2/2018, ομάδα φοιτητριών υπό τον συντονισμό των κυριών Θεοδοσίας Ράπτου και Χαράς Κανάρη, και με την συμμετοχή μελών ΔΕΠ, θα πραγματοποιήσει διδακτική παρέμβαση μέσω υλοποίησης δημιουργικών δραστηριοτήτων στα δύο προαναφερόμενα σχολεία.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Όταν τ’ αστέρια δεν λάμπουν» απευθύνεται σε μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και των μαθητριών σχετικά με τις συνθήκες που οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα. Το πρόγραμμα βασίζεται στο βιβλίο «Έρικα» της Ruth Vander Zee, σε μετάφραση της Μαρίζας Ντεκάστρο.

Η μουσειοσκευή «Παιχνίδια στην αρχαία Ελλάδα», με την οποία θα ασχοληθούν οι μαθητές των μικρότερων τάξεων, αποτελεί εκπαιδευτικό υλικό και μέσο επικοινωνίας που αποσκοπεί να φέρει σε επαφή με συγκεκριμένα εκθέματα –εν προκειμένω αντίγραφα παιχνιδιών της αρχαιότητας- μαθητές και μαθήτριες οι οποίοι για λόγους απόστασης δεν έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν τον μουσειακό χώρο. Η μουσειοσκευή, εκτός από τα αντικείμενα- αντίγραφα, περιλαμβάνει slides καθώς και πληροφοριακό υλικό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.