Πανηγύρεις της Αγίας Παρασκευής σε Ιερούς Ναούς της Μαγνησίας

Την μνήμη της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου τιμά η Εκκλησία μας την Παρασκευή 26 Ιουλίου. Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.45 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Στις 10.30μ.μ. θα αρχίσει Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στη 1π.μ.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα ομιλήσει. Στις 7.30μ.μ. θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση της Αγίας Παρασκευής.
Υπενθυμίζεται ότι στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, από την Κυριακή 21/7, εκτίθεται προς προσκύνηση ιερό λείψανο της Αγίας Παρασκευής, προερχόμενο από την Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω. Το ιερό Λείψανο θα παραμείνει στον Ναό έως την Κυριακή 28/7.
Την μνήμη της Αγίας Παρασκευής πανηγυρίζουν επίσης:
Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Τσαγκαράδας
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Σεβαστιανού Ζερβού, Αρχιερατικού Επιτρόπου Κισσού, ο οποίος θα ομιλήσει.
Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίας Παρασκευής Νέας Αγχιάλου
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Θεοδώρου Παπασακελλαρίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Κατά την παραμονή της εορτής, το βράδυ την 25ης Ιουλίου, μετά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στις 8.30 το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία της Νέας Αγχιάλου, θα εμφανιστούν όλα τα χορευτικά συγκροτήματα της πόλης. Θα επακολουθήσει Λαϊκό γλέντι με παροχή δωρεάν του θαυμάσιου κρασιού, προσφορά του Συνεταιρισμού, με την Παραδοσιακή ορχήστρα «ΡΑΣΤΩΔΙΑ», που την αποτελούν οι μουσικοί:

Θανάσης Δραγάνης, ούτι – λαούτο, Νίκος Μούτσελος, Γκάϊντα – κλαρίνο, Περικλής Παχής, βιολί, Ελεάννα Βαρελά, τραγούδι, Ζήσης Γεωργαλιός: κανονάκι, Στράτος Μεγκές, κρουστά – τραγούδι.
Συνδιοργανωτές φορείς: «Μαγνήτων Κιβωτός», Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» και η Ενορία του Αγίου Γεωργίου Νέας Αγχιάλου.

Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Λαμπινούς
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Παναγιωτακοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Καλαμακίου Αγιάς
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Νικολάου Νασιώκα, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Χαριλάου Παπαγεωργίου, ο οποίος θα ομιλήσει.
Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Ζαγοράς
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα ομιλήσει.
Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Δράκειας
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Βαρνάβα Σαράτση, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Σούρπης
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.
Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Κοκκωτών
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Υφαντίδη, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.