Παραμένουν στην «κατάψυξη» Βόλος-Μαγνησία

Φωτογραφία από την Τσαγκαράδα του κ. Χρήστου Μάρτζου
Ομαλοποιήθηκε η κατάσταση, ανοιχτοί παντού οι δρόμοι, ανοίγει το Χιονοδρομικό

Συνθήκες «κατάψυξης» επικρατούν από χθες το βράδυ στο Βόλο και στη Μαγνησία, μετά τις χιονοπτώσεις που προκάλεσε η «Σοφία», ενώ οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ύφεση των φαινομένων μέχρι τη Δευτέρα. Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε και στη διάρκεια της μέρας χθες, είχε ανοίξει το σύνολο των δρόμων, ενώ τη νύχτα τα δεκάδες μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας έριχναν αλάτι στα ορεινά για να σπάσουν τον πάγο, καθώς η θερμοκρασία αναμενόταν να πέσει στους -7 στα ορεινά και στους -3 στην πόλη του Βόλου.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας Γρηγόρη Ιγγλέση, στα πεδινά δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και το γεγονός ότι δεν χιόνισε, βοήθησε στην καλύτερη διάνοιξη των δρόμων, για να μην υπάρχουν προβλήματα.
Στα ορεινά του Πηλίου, η μέρα κύλισε με ομίχλη και ψιλόχιονο στα Χάνια, ο δρόμος ήταν ανοιχτός όλη την ημέρα, ενώ από το απόγευμα το βάρος έπεσε στο Χιονοδρομικό κέντρο, όπου πατήθηκε το χιόνι, έγινε διάνοιξη του δρόμου και ακολούθησε ο καθαρισμός των πάρκινγκ, ώστε σήμερα να είναι έτοιμο να λειτουργήσει.
«Το Χιονοδρομικό Κέντρο θα ανοίξει στις 10 σήμερα το πρωί και θα λειτουργήσουν όλα τα λιφτ και οι πίστες», διαβεβαίωσε ο κ. Ιγγλέσης, που είναι υπεύθυνος της λειτουργίας του.
Επίσης λιγοστό χιόνι έπεσε χθες στα όρια της Μαγνησίας προς Φάρσαλα και επί τόπου το απόγευμα πήγε η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, για να διαπιστώσει ότι δεν υπήρξαν προβλήματα.
Στα ορεινά του Αλμυρού δεν χιόνισε και τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας στη διάρκεια της ημέρας, άνοιξαν το δρόμο για την Ανάβρα, κάτι που δεν κατάφεραν τη νύχτα, καθώς έπεσε χιόνι ύψους 1,5 μ. περίπου.
Τέλος, ανοιχτοί ήταν από τη νύχτα οι δρόμοι στα ορεινά του Δήμου Ρήγα Φεραίου (Κανάλια, Κερασιά, Κεραμίδι, Βένετο), ενώ λιγοστό χιόνι έπεσε στη Σκιάθο, χωρίς να αναφερθούν προβλήματα, όπως και στα άλλα νησιά.

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, εκτίμησε ότι γενικά δεν υπήρξαν προβλήματα από την κακοκαιρία, διότι έγινε καλή προετοιμασία, υπήρχαν πολλά μηχανήματα, που παραμένουν στα διάφορα σημεία του νομού και αν την Πέμπτη δεν «δίπλωνε» η νταλίκα (ο οδηγός τη οποίας δεν είχε αντιολισθητικές αλυσίδες), δεν θα υπήρχαν προβλήματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.