Παράπονα περσινών Βολιωτών δικαιούχων των voucher Κοινωνικού Τουρισμού, που ζητούν παράταση

Δεν θα δοθεί καμία παράταση λέει ο ΟΑΕΔ, παρά την πολύμηνη καραντίνα …

Έντονα παράπονα και δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στους περσινούς δικαιούχους των voucher Κοινωνικού Τουρισμού του 2020-21 η απόφαση του ΟΑΕΔ να μην δοθεί παράταση ισχύος, και ότι η προθεσμία ενεργοποίησης των περσινών επιταγών είναι μέχρι και τις 31 Ιουλίου. Οι πολίτες ζητούν την παράταση της ενεργοποίησης, εφόσον το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα η χώρα βρισκόταν σε κατάσταση lockdown και δεν μπόρεσαν να τα εξαργυρώσουν. Στην αντίπερα όχθη, η Υπηρεσία δηλώνει επίσημα, ότι δεν θα υπάρξει καμία παράταση.

Πανελλαδικά οι πολίτες, πέρα από όσους απευθύνθηκαν τοπικά στο ΡΑΔΙΟ –ΕΝΑ που ανέδειξε το ζήτημα, έχουν εκφράσει τα παράπονά τους και έχουν  ζητήσει από τους αρμόδιους την παράταση  της χρήσης των επιταγών του Κοινωνικού Τουρισμού και μάλιστα την οκτάμηνη παράταση, όσους μήνες δηλαδή διήρκησε και η καραντίνα, μέσα στην οποία εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί από κανέναν δικαιούχο κάποιο ταξίδι. Το τελευταίο χρονικό διάστημα και με την ανακοίνωση των νέων πινάκων των δικαιούχων Κοινωνικού Τουρισμού  2021-22 έρχεται ακόμα πιο έντονα στην επιφάνεια το πρόβλημα, καθώς εκτός από την προθεσμία που είναι μέχρι τις 31 Ιουλίου, οι δικαιούχοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής κάθε δεύτερη χρονιά στο πρόγραμμα (και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις), ανεξαρτήτως εάν έκαναν χρήση της επιταγής τους ή όχι. Αυτομάτως, για πολλούς περσινούς επιλαχόντες και εφόσον δεν προλάβουν να το ενεργοποιήσουν μέχρι τις 31 Ιουλίου, η επιταγή χάνεται εξ ολοκλήρου, παρότι είχαν την ευκαιρία και την επιλογή να το χρησιμοποιήσουν μόνο τέσσερις μήνες (εκ των οποίων σε πολλές περιπτώσεις ο Αύγουστος πέρυσι δεν είχε διαθέσιμα πολλά δωμάτια λόγω της περιόδου μεγάλης ζήτησης), από τον ένα χρόνο που συνολικά δικαιούνται.

«Καμία περαιτέρω παράταση»

Οι αρμόδιοι στην κεντρική Υπηρεσία του ΟΑΕΔ αναφέρουν στην εφημερίδα «ΜΑΓΝΗΣΙΑ» ότι είχαν κι άλλες αναφορές σχετικές με την παράταση, αλλά ως επίσημη ανακοίνωση αναφέρουν ότι δεν θα δοθεί, προς το παρόν, καμία παράταση ενεργοποίησης των επιταγών και μετά το πέρας του Ιουλίου. Αυτό γίνεται για «πρακτικούς λόγους», όπως δήλωσε ο αρμόδιος του ΟΑΕΔ, εφόσον τα συμβεβλημένα ξενοδοχεία δεν μπορούν ξαφνικά να φιλοξενήσουν και τους φετινούς και τους περσινούς δικαιούχους, καθώς δεν θα μπορέσουν να τους εξυπηρετήσουν…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.