Παρέμβαση Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για τους απλήρωτους απογραφείς

Για τις καταγγελίες και τη δυσαρέσκεια των απογραφέων που πέντε μήνες μετά το τέλος της απογραφής παραμένουν απλήρωτοι κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Την Ερώτηση συνυπέγραψε ο Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. Κώστας Ζαχαριάδης.

Όπως αναφέρει στην Ερώτηση, 47.000 περίπου απογραφείς εργάστηκαν στην τελευταία απογραφή του πληθυσμού κάτω από ιδιαίτερες και δύσκολες συνθήκες. Η απογραφή έγινε το χειμώνα, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, ενώ οι απογραφείς αντιμετώπισαν την επιφυλακτικότητα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμα και την άρνηση των πολιτών να απογραφούν.

Ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των συνθηκών κάτω από τις οποίες οι απογραφείς κλήθηκαν να εργαστούν από την πρώτη ημέρα μεταφέροντας σχετική καταγγελία του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με την έλλειψη οργάνωσης και συντονισμού, την ανύπαρκτη υποστήριξη, τις μονομερείς παρατάσεις, το πρόσθετο έργο και τα έξοδα μετακίνησης που τελικά πλήρωναν οι απογραφείς από την τσέπη τους.

«Οι απογραφείς που εργάστηκαν υπό αντίξοες συνθήκες και με εξαντλητικά ωράρια παραμένουν απλήρωτοι. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η διαδικασία πληρωμής έχει ξεκινήσει χωρίς να διευκρινίζεται πότε ακριβώς οι απογραφείς θα δουν τα χρήματα της αμοιβής τους. Οι ίδιοι προσπαθούν να ενημερωθούν, ωστόσο το μόνο που λαμβάνουν είναι φημολογούμενες και αόριστες ημερομηνίες για τον Ιούνιο ή τον Αύγουστο», επεσήμανε ο Αλ. Μεϊκόπουλος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Βουλευτής κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πληρωθούν άμεσα οι απογραφείς που ανέλαβαν το δύσκολο, ομολογουμένως, έργο της τελευταίας απογραφής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.