Παρέμβαση για τη μετακίνηση του Π.Κ. Αλμυρού

Στις υπηρεσίες μέλους της Επιτροπής Διαβούλευσης και πρόεδρο των Καππαδοκών

Παρέμβαση στις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με την απόφαση μετακίνησης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλμυρού, από την πόλη στη Δρυμώνα, κάνει ο Ευθύμιος Ζιγγιρίδης πρώην υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Αλμυρού και πρόεδρος του Συλλόγου Καππαδοκών Δήμου Αλμυρού.

Όπως αναφέρει, στο πλαίσιο της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής συνεχίζεται ο «διωγμός» των υπηρεσιών που σχετίζονται με το δημόσιο. Η αποψίλωση των υπηρεσιών (ΔΕΗ, ΟΓΑ, ΕΦΟΡΙΑ, αποδυνάμωση ΕΣΥ) από την πόλη, οδηγεί σε συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας στον Αλμυρό και σε απίστευτη ταλαιπωρία των πολιτών με συνέπεια την απαξίωση και την υποβάθμιση της περιοχής.

«Το τελευταίο «θύμα» αυτής της πολιτικής, ασχέτως εάν γίνεται για τους ίδιους ή διαφορετικούς λόγους, είναι η απομάκρυνση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλμυρού το οποίο μεταφέρεται στην Τεχνική Βάση Δρυμώνα, στην Εθνική Οδό με απόφαση η οποία αποτυπώνεται στο ΦΕΚ 1139 που δημοσιεύτηκε στις 31/3/2017», σημειώνει ο κ. Ζιγγιρίδης. Ο ίδιος αναφέρει ότι ζητούμενο είναι να διασφαλιστεί ότι οι υφιστάμενες παρεχόμενες υπηρεσίες θα συνεχιστούν χωρίς να διαφοροποιηθούν αρνητικά ούτε στο ελάχιστο, ειδικά σε ένα Δήμο ο οποίος μαστίζεται από πληθώρα πυρκαγιών ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το πυροσβεστικό κλιμάκιο Αλμυρού καλύπτει περίπου 550.000 τ.χ περιλαμβανομένου και του όρους της Ορθρυς. ¨Ηδη λόγω της τεράστιας έκτασης το τμήμα θεωρείται υποστελεχωμένο ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού. Με τον νέο σχεδιασμό οι επιχειρησιακές ανάγκες του κλιμακίου θα είναι αυξημένες, με αποτέλεσμα την μείωση της επιχειρησιακής ικανότητας του, αναφέρει ο κ. Ζιγγιρίδης.
Τα ερωτήματα που θέτει στις αρμόδιες υπηρεσίες και απασχολούν τους δημότες Αλμυρού είναι πόσα οχήματα περιπολίας θα υπάρχουν στον Αλμυρό, για πόσες περιπολίες επαρκεί το πλήρωμα του Πυροσβεστικού κλιμακίου, αν θα αυξηθεί η δύναμη του Αλμυρού σε στόλο και πληρώματα, τι θα γίνει αν έρθει η Fraport στο Αεροδρόμιο και πρέπει να υποστηριχθεί από το συγκεκριμένο κλιμάκιο, σύμφωνα με τον Καλλικράτη τι θα ανήκει ως ευθύνη στον Δήμο και τι στην κεντρική υπηρεσία, καθώς και τι προετοιμασία πρέπει να κάνει ο Δήμος Αλμυρού.

Ο κ. Ζιγγιρίδης καλεί τις αρμόδιες αρχές να λάβουν υπόψη πρώτα τις ανάγκες 18.500 κατοίκων του δήμου μας και μετά να εξυπηρετήσουν όποιες άλλες ανάγκες από όπου και να προέρχονται αυτές και εκτιμά ότι ίσως θα εξυπηρετούσε καλύτερα τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας η παραμονή του υφιστάμενου κλιμακίου στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις και η δημιουργία νέου κλιμακίου το οποίο θα εξυπηρετεί μόνο τις επιχειρησιακές ανάγκες της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.