Παρέμβαση της Υφυπουργού Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη

Σε ημερίδα για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

Την σημασία που έχει για την Ελλάδα να κυρώσουν άμεσα όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης την «Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης», καθώς και τη βούληση της ηγεσίας του ΥΠ.ΕΣ. να προωθήσει αυτήν την ανάγκη στο επίπεδο των οργάνων της Ε.Ε. τόνισε στην παρέμβαση της η Υφυπουργός Εσωτερικών.

Επίσης, ευχαρίστησε την Γ.Γ.Ι.Φ, το Κ.Ε.Θ.Ι, και ιδιαίτερα, τους ειδικευμένους επιστήμονες και τους εκπροσώπους κινημάτων και φορέων από όλη την Ελλάδα (σ.σ.: πολλοί εκ των οποίων παρευρίσκονταν στην αίθουσα) που έχουν καταβάλει άοκνες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια για να υπογραφεί και κυρίως, για να κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή η εν λόγω ιδιαίτερα σημαντική διεθνής συνθήκη.

Σημειώνεται ότι η συνθήκη είχε υπογραφεί από την Ελλάδα το 2011, δεν είχε όμως κυρωθεί για να έχει την ισχύ νόμου, για αρκετά χρόνια, κάτι που έκανε πράξη η παρούσα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 2017.

Τέλος, ζήτησε τη συνεργασία όλων για να γίνει κτήμα της κοινωνίας το Νομοσχέδιο που σύντομα εισάγεται στην Βουλή με αντικείμενο την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και την εμβάθυνση της Ισότητας των Φύλων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.