Το Πήλιο, η Μαγνησία είναι ένας ιδανικός προορισμός για να περάσουμε ένα υπέροχο Πάσχα. Στην περιοχή κάθε εποχή ζωγραφίζει ένα συναρπαστικό πορτρέτο της ομορφιάς της φύσης, προσφέροντας σε όλους την ευκαιρία να αφεθούν και να βιώσουν ξεχωριστά θαύματα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, το Πήλιο ξεδιπλώνει την απαράμιλλη ομορφιά του, επιτρέποντάς μας να αγκαλιάσουμε τα ποικίλα και συνεχώς μεταβαλλόμενα τοπία του. Συνδυάζοντας τη φυσική ομορφιά με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τις εορταστικές εκδηλώσεις, μπορούμε να βιώσουμε μια ξεχωριστή εμπειρία και να πάρουμε μια ανάσα καθαρού αέρα, που θα μας χαλαρώσει και θα μας ηρεμήσει από την καθημερινότητα.
Oρεινά και παράλια στο Νότιο Πήλιο!
Το Πήλιο προσφέρεται για όλες τις προτιμήσεις, συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα. Το Νότιο Πήλιο μάλιστα διαθέτει επιλογές για όλα τα… γούστα! Για ορεινές εξορμήσεις σε Bυζίτσα, Μηλιές, Άγιο Γεώργιο Νηλείας, Λαύκο και σε άλλα πολλά παραδοσιακά σημεία, αλλά και για παραλιακές σε Καλά Νερά, Αργαλαστή, Λεφόκαστρο, Μηλίνα και Χόρτο, οι επιλογές είναι πολλές και είτε με παρέα ή με την οικογένεια, μπορείτε να απολαύσετε μία υπέροχη ημέρα!
Δάσος Κουρί για επαφή με τη φύση!
Αν θέλετε να απολαύσετε μία ημέρα στο πράσινο και κυριολεκτικά μέσα στη φύση, τότε το Δάσος Κουρί στον Αλμυρό σας περιμένει.
Το δάσος καταλαμβάνει 1.200 στρέμματα σε περίφραξη και ως πεδινό δρυοδάσος, πρόκειται για σπάνιο οικοσύστημα στην Ελλάδα. Επίσης, έχει σημαντική αξία ως χώρος περιβαλλοντικής ενημέρωσης πολιτών, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μαθητών και αναψυχής!
Οι διαστημικές λίμνες Ζερέλια
Για καφέ ή φαγητό με θέα δίδυμες λίμνες με… εξωγήινη προέλευση, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τα Ζερέλια!
Τα Ζηρέλια ή Ζερέλια είναι δύο λίμνες κυκλικού σχήματος, που βρίσκονται 4 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης του Αλμυρού και 2,5 χλμ από το Δ.Δ. Ευξεινούπολης, σε υψόμετρο 130 μέτρων από τη θάλασσα, στους βόρειους πρόποδες της Όθρυος. Η ιδιαιτερότητα των λιμνών αυτών οφείλεται στην πιθανολογούμενη μετεωριτική τους προέλευση και η θέα από ψηλά είναι τρομερή! Παράλληλα η περιήγηση στην περιοχή αφήνει ανεξίτηλες εικόνες που θα σας συνοδεύουν για μία ζωή!
Στο Τρίκερι και στην Αγία Κυριακή
Αν βρεθείς στην Αγία Κυριακή τότε θα είσαι στο σωστό σημείο προκειμένου να βιώσεις μια μοναδικά ήρεμη και γαλήνια εμπειρία, σε έναν τόπο που χαρακτηρίζεται για την παράδοση και τη γραφικότητά του, ενώ τα καταστήματα της περιοχής θα σου προσφέρουν ξεχωριστά θαλασσινά γεύματα.
Από την άλλη, το Παλαιό Τρίκερι είναι το μοναδικό κατοικημένο νησάκι στην «αγκαλιά» του κόλπου, απλώνεται σε μια έκταση μόλις 2,5 τ. χλμ. -μπορεί κανείς να περπατήσει όλο το νησί μέσα σε 2 με 3 ώρες- και προσεγγίζεται μόνο με καΐκι από τη γειτονική ακτή του Πηλίου. Η ημερήσια εξόρμηση σ’ αυτό σχεδόν επιβάλλεται!
Στη Φάρμα Καραΐσκου για μία ημέρα μέσα στη φύση!
Στην Πορταριά, το αγρόκτημα της Φάρμας Καραΐσκου είναι ιδανικός προορισμός για κάθε ημέρα της Άνοιξης. Ζευγάρια και οικογένειες μπορούν να έχουν μία ημέρα γεμάτη δραστηριότητες στη φύση, γνωρίζοντας από κοντά οικόσιτα και όχι μόνο ζώα, αλλά και απολαμβάνοντας γεύσεις με υλικά κατευθείαν από το αγρόκτημα!
Δίπλα στο κύμα της Αγριάς, σε Γοριλάκια και Περόνιο
Αν θες να απολαύσεις εκλεκτά ψητά σούβλας και της ώρας, δίπλα στο κύμα, δεν έχεις παρά να βρεθείς στην παραλία της Αγριάς και στα Γοριλάκια, με το κρέας να έχει την τιμητική του.
Αν πάλι θες κάτι πιο σύγχρονο με τις ελληνικές συνταγές να έχουν αποκτήσει μία πιο σύγχρονη διάσταση με ξεχωριστές γεύσεις απ’ όλη την Ελλάδα, και πάλι δίπλα στο κύμα ή σε έναν ξεχωριστό εσωτερικό χώρο, τότε το «Περόνιο» σε περιμένει.

Στον Άγιο Βλάσιο για φαγητό στο Μουτάκι
Για να δοκιμάσετε καλομαγειρεμένα φαγητά, να απολαύσετε καλό κρασί και να περάσετε όμορφες στιγμές με την παρέα, το παραδοσιακό καφενείο «Το Μουτάκι», στον Άγιο Βλάσιο Πηλίου, στην κάτω πλατεία δίπλα στον πλάτανο είναι εκεί για να σας προσφέρει όλα τα παραπάνω με όρεξη και μεράκι, με παραδοσιακές συνταγές της ελληνικής κουζίνας!

Στο θερμοκήπιο Σκούφη για λουλούδια
Ο Μάιος είναι μήνας των λουλουδιών και όποτε… πιάνουμε τον Μάη συνηθίζουμε να πλέκουμε και στεφάνι με λουλούδια και άνθη. Αν θέλουμε κάτι συγκεκριμένο ή αν θέλουμε να έχουμε ποικιλία επιλογών, τότε κάνουμε τη σχετική στάση στα θερμοκήπια Σκούφη στα Άνω Λεχώνια και προμηθευόμαστε με αρώματα και χρώματα σε… συσκευασία λουλουδιών!
Φιλοξενία στο «Αleka’s House» στην Τσαγκαράδα
Η Τσαγκαράδα είναι ένας τόπος ευλογημένος με πλούσια ιστορία και κουλτούρα, και οι υπεύθυνοι του αρχοντικού ξενώνα «Aleka’s House» ακολουθούν το ίδιο μονοπάτι. Εφόσον λοιπόν δεν θέλετε να επιστρέψετε άμεσα στη βάση σας, μέσα σε ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς, το «Aleka’s House» είναι διαθέσιμο για φιλοξενία, και ξεχωρίζει όχι μόνο για την πολυτελή αισθητική και την παραδοσιακή πηλιορείτικη αρχιτεκτονική του, αλλά και για τη μοναδική φιλοξενία που προσφέρει.
































