Περιοδεία υποψήφιου βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ματθαίου Δραμητινού

Σε Άγιο Δημήτριο, Άγιο Ιωάννη, Μούρεσι και Ανήλιο Πηλίου

Μιλήσαμε με ανθρώπους του τουρισμού, αγρότες, αλλά και συνταξιούχους, ανθρώπους που ζουν στο Πήλιο μακριά από ιατρικές υποδομές, με το κράτος να βρίσκεται 2 ώρες μετά και σχεδόν ποτέ όταν χρειάζεται. Έκδηλη η αγωνία τους για το μέλλον του τόπου, μια και οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου κάθε χρόνο φθίνουν και αυτός είναι ένας δείκτης βιωσιμότητας των χωριών.
Σκοτεινό το μέλλον για τις τουριστικές επιχειρήσεις με την φτώχεια και την ακρίβεια να περιορίζει την σεζόν, μα και ιδιαίτερα σοβαρό θέμα η δυσκολία εξεύρεσης αξιόπιστου προσωπικού.
Οι υποδομές στο Ανατολικό Πήλιο κατεστραμμένες και αφημένες στην τύχη τους, δρόμοι πρόσβασης στα χωριά (Ανήλιο) δύσβατοι λόγω ημιτελών έργων, αφημένα ιστορικά καλντερίμια, νεροφαγώματα, δυσκολεύουν την καθημερινότητα των κατοίκων.
Συνταξιούχοι στα όρια της φτώχειας, χωρίς γιατρούς, με το ΚΥ Ζαγοράς να μην καλύπτει πλήρως τις ανάγκες τους, χωρίς παιδίατρο και ασθενοφόρα μόνο κατ επίφαση, επιτείνουν την ανασφάλεια. Η εικόνα συμπληρώνεται με την πρωτογενή παραγωγή, με τα καύσιμα και τα αγροεφόδια στα ύψη, που διώχνουν τους αγρότες του Πηλίου από τις καλλιέργειες τους..
Εξηγήσαμε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, για τις πρώτες πενήντα μέρες διακυβέρνησης, με ανάταξη της φτώχειας, βελτίωση σε μισθούς και συντάξεις και ένα αξιόπιστο κράτος δίπλα στον πολίτη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.