Περισσότερες προσλήψεις ζητούν οι καθηγητές της Μαγνησίας

Μικρή η συμμετοχή στην απεργία συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ

Περισσότερες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία ζητούν οι καθηγητές, που σήμερα το μεσημέρι έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας. Οι καθηγητές διαμαρτύρονται στο νέο σύστημα των διορισμών που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας, ενώ σε απεργία που έγινε σήμερα, η συμμετοχή ήταν μόλις 2,5%, ενώ στη διευκολυντική στάση εργασίας για μετάβαση στην Αθήνα, συμμετείχε μόλις το 1%.

Είναι θετικό που γίνονται διορισμοί, αλλά η διαφωνεί με τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα διοριστούν και ζητά περισσότερες προσλήψεις, δήλωσε η γραμματέας της ΕΛΜΕ Διαλεχτή Τσιτούμη. Η ίδια είπε ότι η ΕΛΜΕ είχε εκφράσει την αντίθεσή της ζητώντας διορισμούς όχι μόνο στην ειδική αγωγή αλλά και στη γενική παιδεία.

Η κ. Τσιτούμη τόνισε ότι οι διορισμοί δεν θα γίνουν με γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, τον οποίο χαρακτήρισε κατάπτυστο τρόπο και δήλωσε ότι «η μεγάλη μας αντίθεση αφορά τον αριθμό των διορισμών αλλά και το γεγονός ότι θέλουμε να δοθεί βάρος στην προϋπηρεσία. Πρέπει να μετρήσει η προϋπηρεσία τόσων χρόνων από τους συναδέλφους. Θα παλέψουμε και θα δούμε πόσο θα ευοδωθεί αυτός ο αγώνας» είπε χαρακτηριστικά.
Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας, οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί παρέδωσαν ψήφισμα στον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαβελίδη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.