Πήγαιναν στην Τουρκία με 100 κιλά χασίς!

Μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών απασχολεί την Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας

Μια μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών απασχολεί από τα ξημερώματα την Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, καθώς αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, σε έλεγχο που έκαναν στις 4 τα ξημερώματα σε αυτοκίνητο που κινούνταν στην εθνική οδό, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, εντόπισαν παρά 600 γραμ. 100 κιλά χασίς και συνέλαβαν δύο Έλληνες.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις ναρκωτικών που απασχολούν την τοπική Αστυνομία και σε λίγη ώρα αναμένεται επίσημη ενημέρωση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το βανάκι στο οποίο επέβαιναν οι δύο Έλληνες που συνελήφθησαν, έχει ελληνικές πινακίδες και ανήκει σε Ιταλό, ενώ τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα στην οροφή του αυτοκινήτου, που μάλιστα ήταν επενδυμένη με μόλυβδο, για να μην ανιχνεύονται τα ναρκωτικά…

Οι δύο Έλληνες που συνελήφθησαν, είναι κάτοικοι Αθηνών και Εύβοιας, ενώ υπήρχαν και έγγραφες δηλώσεις σε ελληνικά και τούρκικα για τον προορισμό του αυτοκινήτου. Η εμπορική αξία των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν ξεπερνά τις 150.000 €.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, συνελήφθησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο 292ο χιλιόμετρο της Π.Α.Θ.Ε., από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, δύο άτομα, ηλικίας 32 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο όπου επέβαιναν ο 32χρονος και ο 38χρονος, κατά τον οποίο βρέθηκαν, σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στον ουρανό και το πάτωμα του οχήματος, 87 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 99,5 κιλών.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
• 99,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης,
• το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο,
• χρηματικό ποσό 1.170 € και
• δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.