Πλημμύρισε κόσμο η Μηλίνα το τριήμερο παρά τα προβλήματα

Αρχίζει να ανακάμπτει η περιοχή ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΣ Δημ. Ραμματάς

Πλημμύρισε κόσμο το τριήμερο η Μηλίνα και είναι τα πρώτα ενθαρρυντικά σημάδια ότι η περιοχή, που καταστράφηκε από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, αρχίζει να ανακάμπτει, όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Δημήτρης Ραμματάς πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου.
Όπως είπε, τα καταστήματα εστίασης άνοιξαν σχεδόν όλα, πάρα πολύς κόσμος επισκέφθηκε τη Μηλίνα και τις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου Ν. Πηλίου, αν και κάποια από τα προβλήματα παραμένουν και η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να δώσει λύσει λύσεις στα περισσότερα.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφερε ότι η Μηλίνα όπως και άλλες περιοχές δεν έχουν επανέλθει στο 100% και αναμένεται η εργολαβία της Περιφέρειας για την ανέλκυση αυτοκινήτων από τη θάλασσα, ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις για καθαρισμούς στις παραλίες, στον πρώτο παράλληλο με την παραλία δρόμο, πρέπει να αποσυρθούν μπάζα και φερτά υλικά. Τόνισε δε ότι η Δημοτική Αρχή βρίσκεται στην περιοχή και προσπαθεί να ολοκληρωθούν αυτά που πρέπει να γίνουν και άφησαν πίσω τους οι δύο πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Ζητούν μονοδρόμηση στην γέφυρα Μπελεγρίνου
«Ο κόσμος εξέδραμε και στήριξε την περιοχή κάτι που είναι ενθαρρυντικό και το μόνο πρόβλημα που παρουσιάστηκε και στα δύο τριήμερα είναι στην περιοχή του Μπελεγρίνου, μετά τα Καλά Νερά, όπου οι πλημμύρες παρέσυραν τη γέφυρα και ο Στρατός τοποθέτησε μια γέφυρα τύπου Μπέλλεϋ», ανέφερε ο κ. Ραμματάς.
Ο ίδιος είπε ότι ο Δήμος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με βάση έγγραφο που έστειλε το υπουργείο Υποδομών και αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα κατασκευής του υπόλοιπου κομματιού της γέφυρας, για να λυθεί το πρόβλημα.
Ο Δήμος Ν. Πηλίου, έχει έτοιμη μελέτη για το έργο, αλλά μέχρι να γίνει η γέφυρα, ο Δήμος είχε ζητήσει εγγράφως από την Αστυνομία να γίνει μονοδρόμηση των οχημάτων που κατευθύνονται από Βόλο προς Ν. Πήλιο, και τα οχήματα που κατευθύνονται από Ν. Πήλιο προς Βόλο να περνούν από την παράκαμψη που κατασκεύασε ο Δήμος.
«Δυστυχώς, το αίτημά μας δεν έγινε δεκτό και στο σημείο εκείνο δημιουργήθηκε μεγάλο πρόβλημα και στα δύο τριήμερα. Λόγω της μεγάλης κίνησης, τα αυτοκίνητο εγκλωβίζονταν στην περιοχή, ελπίζουμε να δει ξανά το θέμα η Αστυνομία και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας να δώσουν το ο.κ. να υπάρχει μονοδρόμηση στο σημείο, για να γίνεται απρόσκοπτα η διέλευση των οχημάτων», ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δράσεις για τον τουρισμό
Ο κ. Ραμματάς ανέφερε ότι η νέα αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου με επικεφαλής τον κ. Καφετζή, κάνει προσπάθεια για την προβολή της περιοχής με συμμετοχή σε εκθέσεις και με διαφήμιση της περιοχής, για να προσελκύσει περισσότερο κόσμο και να δείξει ότι δεν υπάρχουν τόσα προβλήματα όσα βγαίνουν στη δημοσιότητα.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφερε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις κύριες οδικές συνδέσεις και υπάρχει επικοινωνία με τα χωριά και τους οικισμούς. Αντίθετα, υπάρχουν ορισμένοι αγροτικοί δρόμοι, που πρέπει να ολοκληρωθούν, αλλά αυτό δεν αφορά τους επισκέπτες που θέλουν να πάνε από το ένα χωριό στο άλλο.
Με φροντίδα του Δήμου, της Περιφέρειας και του υπουργείου, οι περισσότερες ζημιές έχουν αποκατασταθεί και μέσα σ’ αυτό το πνεύμα ο Δήμος θα φιλοξενήσει το ράλι Κένταυρος την επόμενη Κυριακή, το κομμάτι ειδικών διαδρομών από Αγ. Βλάσιο μέχρι Αγ. Γεώργιο και το δεύτερο από τις Μηλιές ως το Νεοχώρι.
Όσον αφορά στον Πλατανιά, ο κ. Ραμματάς είπε ότι έχουν πάει μηχανήματα του Δήμου, τα οποία εκτελούν εργασίες καθαρισμού εντός του οικισμού και διάνοιξης στον πρώτο παράλληλο, ενώ εργολάβος της Περιφέρειας θα αναλάβει τον καθαρισμό της κοίτης του χειμάρρου, ενώ τηρείται αναμονή για την εξέλιξη των εργασιών του αλιευτικού καταφυγίου, μετά τα ασφαλιστικά μέτρα κατοίκων σχετικά με το έργο, με την ελπίδα να προχωρήσει το έργο για την περιοχή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.