Πλήθος επαφών της Υφ. Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου

Πλήθος επαφών με συλλόγους, φορείς, επαγγελματίες και κατοίκους της πόλης πραγματοποιεί καθημερινά η Υφυπουργός Οικονομικών και υποψήφια Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Κατερίνα Παπανάτσιου.
Συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης 19-6-2018 η Υφυπουργός Οικονομικών επισκέφτηκε τις δύο μεγάλες λαϊκές αγορές της πόλης, αυτές των οπωρολαχανικών και των ειδών ένδυσης-υπόδησης. Συνομίλησε με επαγγελματίες του κλάδου, αγρότες-παραγωγούς, μικροπωλητές και άκουσε με προσοχή τα θέματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Κατά την επίσκεψή της η Υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στα θετικά μέτρα ενίσχυσης των αγροτών-παραγωγών, στα οποία προχώρησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στα θετικά μέτρα υπέρ των μικροπωλητών. «Από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις παραλάβαμε την φορολογία των αγροτικών εισοδημάτων στο 13% από το πρώτο ευρώ και τις επιδοτήσεις των παραγωγών ανεξόφλητες ήδη από το έτος 2012. Προχωρήσαμε σε μία σειρά από μέτρα ενίσχυσης όπως, τη θέσπιση του αφορολόγητου των αγροτικών εισοδημάτων, την εξόφληση των απλήρωτων επιδοτήσεων παρελθόντων ετών, την συστηματική και άμεση πληρωμή των επιδοτήσεων από το 2016 κι εφεξής, τη θέσπιση του ακατάσχετου, τονώνοντας έτσι τον αγροτικό κόσμο και την παραγωγή».
Περαιτέρω, αναφορικά με τους μικροπωλητές, η Κατερίνα Παπανάτσιου αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο περί εκσυγχρονισμού της άσκησης υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, το οποίο ψήφισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το έτος 2017. Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θεσπίστηκε για πρώτη φορά μητρώο πωλητών υπαίθριων αγορών και οργανώθηκε η έκδοση αδειών άσκησης υπαίθριου εμπορίου, δίνοντας προτεραιότητα σε δικαιούχους από ευπαθείς ομάδες, άτομα με αναπηρία, πολύτεκνοι, άνεργοι κτλ.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στις λαϊκές αγορές, η Κατερίνα Παπανάτσιου συνομίλησε με πλήθος κατοίκων της πόλης, ακούγοντας απόψεις και ανταλλάσσοντας ιδέες, ενώ μετέφερε παράλληλα το μήνυμα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για ενότητα και αγώνα όλου του Ελληνικού λαού, προκειμένου να μην επιστρέψει η Χώρα στα σκοτεινά μονοπάτια των μνημονίων και της λεηλασίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.