Ποιος λέει την αλήθεια για το μπούλινγκ μαθήτριας στην Αργαλαστή;

Ο Διευθυντής της Δ.Ε ή η Διευθύντρια του Γυμνασίου;

Το γεγονός ότι η μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου στην Αργαλαστή, που έπεσε θύμα σχολικού εκφοβισμού από τέσσερις συμμαθητές της, πηγαίνει στο σχολείο, παρά τις δηλώσεις της διευθύντριας χθες το πρωί, τονίζει διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης.
Ο διευθυντής της ΔΔΕ επικοινώνησε με τον πατέρα του παιδιού, ο οποίος είπε διέψευσε ότι το παιδί δεν πηγαίνει στο σχολείο και του ανέφερε ότι είναι πολύ χαρούμενο γι’ αυτό και δεν πρόκειται να σταματήσει το σχολείο για χάρη κανενός.

Σύμφωνα με τον κ. Σαβελίδη, ο γονέας του ανέφερε ότι η θυγατέρα του νιώθει μεγάλη ικανοποίηση οι συμμαθητές και συμμαθήτριές της τη βοήθησαν και στέκονται δίπλα της, ενώ τον ευχαρίστησε για τις ενέργειες που έγιναν για το παιδί.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα καταγράφηκαν χθες το πρωί, “παραμένει το πρόβλημα με την μαθήτρια Γ’ Γυμνασίου που έπεσε θύμα εκφοβισμού από τέσσερις συμμαθητές της στο Γυμνάσιο Αργαλαστής, καθώς το ανήλικο κορίτσι απομονώθηκε από τη σχολική κοινότητα, διότι το ζήτημα πήρε δημοσιότητα και έγινε εισαγγελική παρέμβαση, ενώ ο πατέρας της την Παρασκευή, απείλησε να μην ξαναστείλει το παιδί του στο σχολείο.
Τα παραπάνω αποκάλυψε η διευθύντρια του σχολείου σε σύσκεψη που οργανώθηκε χθες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, παρουσία της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή, εκπροσώπου του Συμβουλευτικού Σταθμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, της Πρότασης Ζωής, ψυχολόγου, κοινωνιολόγου του σχολείου και σχολικής συντονίστριας.
Το κορίτσι από την περασμένη Παρασκευή δεν πηγαίνει σχολείο, διότι συνεχίζεται η περιθωριοποίησή του από μέρος της μαθητικής κοινότητας που αντιδρά, τόσο στις παρεμβάσεις, αλλά και στη δικαστική διαμάχη του πατέρα με την οικογένεια του αγοριού το οποίο ο ίδιος καταγγέλλει ότι έσπασε το δάχτυλο του χεριού του κοριτσιού, περιστατικό που ξεχείλισε το ποτήρι και αποκαλύφθηκε το περιστατικό βίας που δέχονταν για χρόνια το κορίτσι”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.