Πόσο θα κοστίσει το σοκολατένιο αυγό στους Βολιώτες- «Ο κόσμος να προτιμήσει τα ζαχαροπλαστεία»

Σταθερές οι τιμές γλυκισμάτων για Πάσχα παρά την μεγάλη αύξηση στο κακάο

«Φωτιά» έχουν πάρει τις ημέρες αυτές οι φούρνοι των ζαχαροπλαστείων, καθώς οι επαγγελματίες ετοιμάζουν τσουρέκια, γλυκά, σοκολατένια αυγά, κουλουράκια, που ενόψει του Πάσχα έχουν την τιμητική τους.
Ωστόσο τα γλυκά από δω και στο εξής φέτος θα είναι «αλμυρά», καθώς η τιμή του κακάο έχει εκτοξευτεί και οι ζαχαροπλάστες παλεύουν με νύχια και δόντια να κρατήσουν τις τιμές, ώστε ο καταναλωτής να μπορεί να αγοράσει τα απαραίτητα και οι επαγγελματίες να μπορέσουν να κρατήσουν τα μαγαζιά τους.

Όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ η Μαρία Τσελεπή πρόεδρος του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Ν. Μαγνησίας, η οποία ανέφερε ότι προς το παρόν οι τιμές δεν έχουν αυξηθεί, γιατί οι επαγγελματίες φρόντισαν να προμηθευτούν υλικά νωρίτερα, για να διατηρήσουν λογικές τιμές για το Πάσχα, ώστε να μπορεί ο κόσμος να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, αλλά αυτό δεν γίνεται να κρατήσει για πολύ, καθώς η τιμή της πρώτης ύλης (κακάο) έχει αυξηθεί τουλάχιστον 40-50%, κάτι που ίσως οφείλεται στις χώρες παραγωγής, αλλά και στην αισχροκέρδεια.

Η τιμή του κακάο έχει αυξηθεί στις 11.000 $ ο τόνος, η σοκολάτα υγείας από 7-8 €/κιλό, ανέβηκε στα 11-12 €, όσο και το κακάο, συν το γεγονός ότι έχουν ανέβει όλα τα υλικά και η πρόεδρος των ζαχαροπλαστών τόνισε ότι όλο αυτό έχει μεγάλο αντίκτυπο σε όλους μας, γιατί όλοι θέλουν μια σοκολάτα, έναν καφέ, ένα κακάο.
«Το σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα πρέπει κι εμείς να αυξήσουμε τις τιμές μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε, αλλά το θέμα είναι πως θα αγοράσει ο κόσμος, καθώς ο τροχός της ακρίβειας γυρίζει σε όλα τα είδη», επισήμανε η κ. Τσελεπή.

Η επαγγελματίας συστήνει στον κόσμο να προτιμήσει τα ζαχαροπλαστεία για τις αγορές του, καθώς τα προϊόντα παράγονται και πωλούνται την ίδια μέρα και η διαφορά ποιότητας είναι εμφανώς καλύτερα από σούπερ μάρκετ που παράγουν και έχουν για μήνες τα προϊόντα στα ράφια, να μπουν στα ζαχαροπλαστεία, να ρωτήσουν τιμές, ενώ βοηθάει ότι στα σούπερ μάρκετ αναγράφεται πλέον και η τιμή κιλού και ο κόσμος αρχίζει να έχει πραγματική εικόνα.
Η κ. Τσελεπή, τόνισε ότι τα ζαχαροπλαστεία έχουν πολύ καλές τιμές, είναι ανταγωνιστικά σε σχέση με τα σούπερ μάρκετ και ο κόσμος πρέπει να μπει, να δει και να ρωτήσει πριν κάνει τις αγορές του.

Αν και υπάρχουν πολλά είδη αυγών, ως προς τα υλικά και το βάρος, η πρόεδρος είπε ότι τα σοκολατένια ζωάκια ξεκινούν από 3,5 € και οι τιμές κυμαίνονται από 5, 8, 10, 12 €, που απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια.
Η τιμή για το τσουρέκι είναι 12-14 €, που είναι ημέρας, με φρέσκα υλικά και δεν έχει σχέση με αυτά που υπάρχουν στα ράφια, ανέφερε η κ. Τσελεπή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.