Προωθείται η θέσπιση ευεργετημάτων για τους τρίτεκνους δημοσίους υπαλλήλους

Δέσμευση του Υπ. Εσωτερικών σε Αναφορά του Κων. Μαραβέγια

Θετική εξέλιξη είχε μια ακόμη κοινοβουλευτική παρέμβαση του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια.

Ειδικότερα, ύστερα από Αναφορά του για θέματα τοποθετήσεων τριτέκνων εκπαιδευτικών, ο κ. Μαραβέγιας απέσπασε την γενικότερη δέσμευση του Υπουργού Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκου ότι θα επεξεργαστεί οριζόντια ρύθμιση, για το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, που θα επιτρέπει σε τέκνα τριτέκνων και στους ίδιους τους τρίτεκνους να αποσπώνται ή να μετατίθενται κατά προτεραιότητα στον τόπο συμφερόντων τους.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την πρόταση Μαραβέγια για τη διευκόλυνση των τέκνων / τριτέκνων εκπαιδευτικών που επιθυμούν να υπηρετούν στην πόλη όπου βρίσκεται η μόνιμη κατοικία τους, ο υπουργός Εσωτερικών θα μελετήσει, στο πλαίσιο της επόμενης νομοθετικής πρωτοβουλίας του για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, την «ένταξη ευεργετημάτων για τους τρίτεκνους, ώστε να μπορούν να αποσπαστούν ή να μετατεθούν κατά προτεραιότητα στον τόπο συμφερόντων τους».

Η αναφορά του κ. Μαραβέγια είχε κατατεθεί στις 29 Απριλίου και απευθυνόταν τόσο προς τον κ. Θεοδωρικάκο, όσο και προς την υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως. Αφορούσε γενικότερα θέματα μετεγγραφών φοιτητών, ειδικής μοριοδότησης προσλήψεων εκπαιδευτικών, διορισμών δημοσίων υπαλλήλων, αποσπάσεων και μεταθέσεων τριτέκνων δημοσίων υπαλλήλων και εισαγωγής παιδιών τριτέκνων σε νηπιαγωγεία – παιδικούς σταθμούς. Είχε προηγηθεί, μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, παρέμβαση του βουλευτή Μαγνησίας στην Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για την κοινωνική πρόνοια, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, από την οποία είχε αποσπάσει τη δέσμευση ότι θα αυξηθούν τα εισοδηματικά κριτήρια για την ένταξη των τρίτεκνων οικογενειών στο Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Σε δήλωσή του ο κ. Μαραβέγιας διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει συστηματικά τις παρεμβάσεις για τα θέματα των τριτέκνων και των πολυτέκνων, αναγνωρίζοντας έμπρακτα τη σημαντική προσφορά τους στην προσπάθεια άμβλυνσης του δημογραφικού προβλήματος στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό έχει αναπτύξει ήδη στενή συνεργασία με τους αντίστοιχους Συλλόγους, ώστε να δοθούν λύσεις σε προβλήματα που τους απασχολούν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.