Προσφυγή στο ΣτΕ για οριστική εξαίρεση της ΔΕΥΑΜΒ από την άρδευση

Κατέθεσε η επιτροπή Αγ. Γεωργίου Μπαξέδων για όλες τις αγροτικές περιοχές

Νέα προσφυγή στο Σ.τ.Ε για την οριστική εξαίρεση της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β από την άρδευση και την ένταξη της λειτουργίας της στο Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου και στα Τοπικά Συμβούλια, όπως ορίζει ο νόμος, κατέθεσε η αρδευτική επιτροπή Αγ. Γεωργίου Μπαξέδων, αντιπροσωπεύοντας όλες τις αγροτικές περιοχές του Δήμου Βόλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της επιτροπής «μετά την Απόφαση 2301/2018 του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία ακυρώθηκε ο «Κανονισμός Άρδευσης της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β» και όλοι οι λογαριασμοί άρδευσης που εκδόθηκαν σε βάρος μας από το 2015 έως και το 2018 (δεν χαρίστηκαν όπως κάποιοι διαδίδουν) ομάδα καλλιεργητών, αντιπροσωπεύοντας όλες τις αγροτικές περιοχές του Δήμου Βόλου, κατέθεσε νέα προσφυγή στο Σ.τ.Ε. για την οριστική εξαίρεση της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β από την άρδευση και την ένταξη της λειτουργίας της στο Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου και στα Τοπικά Συμβούλια, όπως ορίζει ο νόμος».

Επίσης η αρδευτική επιτροπή Αγ. Γεωργίου, ενημερώνει τους καλλιεργητές της περιοχής ότι η απόφραξη του κλειστού αγωγού επί της οδού Γ. Παπανικολάου (Ανακασιά), μέσω του οποίου μεταφέρονται τα όμβρια ύδατα και το νερό άρδευσης από το ποτάμι στο δίκτυο της περιοχής μας αποκαταστάθηκε, μετά από επίσκεψη της Αρδευτικής Επιτροπής στον αρμόδιο για την άρδευση Αντιδήμαρχο Δημοτικών Ενοτήτων και στην Διεύθυνση Όμβριων της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β.

Μέλη της αρδευτικής Επιτροπής και άλλοι συγχωριανοί συμμετείχαν στις εργασίες απόφραξης των υδραυλάκων και στον έγκαιρο καθαρισμό όλου του δικτύου από το ποτάμι, ώστε σήμερα να είναι έτοιμο για την θερινή αρδευτική περίοδο.

Η συνέλευση καταγγέλλει άτομο, που ενώ συνεργαζόταν με την επιτροπή μέχρι πέρυσι, υποχώρησε στις προεκλογικές «υποσχέσεις» των «αρμοδίων» της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β για πρόσληψή του, παρά την δέσμευση του (έδωσε τον λόγο του) ότι θα συνεργαστεί και φέτος μαζί τους.
Μετά από αυτή την εξέλιξη τα μέλη της αρδευτικής Επιτροπής αποφάσισαν να αναλάβουν το έργο διαχείρισης της άρδευσης στην περιοχή τους, καταρτίζοντας πρόγραμμα άρδευσης που θα ανακοινωθεί εγκαίρως και θα εφαρμοστεί με ευθύνη των μελών της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.