Προσλαμβάνουν ανειδίκευτους σχολικούς βοηθούς

Επισημαίνει με ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος

Την αλλαγή στο καθηκοντολόγιο του προσωπικού που προσλήφθηκε μέσω του ΟΑΕΔ για να καλύψει ανάγκες στα ειδικά σχολεία , καθώς δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την ασφάλεια αλλά και την σωστή εκπαίδευση των μαθητών με ειδικές ανάγκες, ζητά με ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Μπουκώρος.
Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: «Ανάστατη είναι η εκπαιδευτική κοινότητα της Ειδικής Αγωγής μετά την τελευταία προκήρυξη για προσλήψεις σχολικών Βοηθών, μέσω των κοινωφελών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, στα ειδικά σχολεία.
Σύμφωνα με τον Ν.3699/2008 αρ.1 η Πολιτεία δεσμεύεται να κατοχυρώνει και να αναβαθμίζει διαρκώς τον υποχρεωτικό χαρακτήρα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.
Το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) , όπως και οι υπόλοιποι λειτουργοί της Ειδικής Αγωγής έχουν λάβει εξειδικευμένη εκπαίδευση σε θέματα τόσο γενικής όσο και ειδικής αγωγής , εξασφαλίζοντας με αυτή την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση αλλά και την ασφάλεια των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Μέχρι και σήμερα εκπαιδευτικοί του εξειδικευμένου κλάδου της Ειδικής Αγωγής ,πτυχιούχοι του ΕΒΠ καλύπτουν τα κενά, οργανικά και λειτουργικά, των σχολικών μονάδων ΣΜΕΑΕ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ,θέσεις που καλούνται τώρα να καλύψει ανειδίκευτο προσωπικό.
Σύμφωνα τέλος , με το υπ´αρ.40493/Δ3 09-03-2017 που περιγράφει τα καθήκοντα του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού ,αναφέρονται καθήκοντα σχετικά με την φροντίδα των μαθητών σε θέματα ασφάλειας και αυτοεξυπηρέτησης, τα οποία όμως είναι κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας της εκμάθησης κοινωνικών δεξιοτήτων.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1)Πώς σκέφτεται να εξασφαλίσει την ασφάλεια αλλά και την σωστή εκπαίδευση των μαθητών με ειδικές ανάγκες;
2)Προτίθεται να αλλάξει το καθηκοντολόγιό τους και να χρησιμοποιηθούν ως βοηθητικό προσωπικό εκτός των αιθουσών διδασκαλίας;», καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.