Προσλήψεις κάλυψης κενών και στη Μαγνησία

Φωτό αρχείου
Ζητούν οι «Νηπιαγωγοί Ειδικής Αγωγής» της χώρας

Άμεσες προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στα Νηπιαγωγεία και της Μαγνησίας εντός του Οκτωβρίου, ζητούν με επιστολή τους προς το υπουργείο Παιδείας οι Νηπιαγωγοί Ειδικής Αγωγής της περιοχής, που κάνουν λόγο για την αποκατάσταση της άδικης περιθωριοποίησης της Προσχολικής Εκπαίδευσης και της Πρώιμης Παρέμβασης.
Σύμφωνα με τους Νηπιαγωγούς, εκ μέρους της κυβέρνησης και του υπουργείου, υπάρχει κραυγαλέος αποκλεισμός της Προσχολικής Αγωγής από τις προσλήψεις αναπληρωτών.
«Τη Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου το Υπουργείο ανακοίνωσε τη πρόσληψη 1.000 δασκάλων Ειδικής Αγωγής. Αντίθετα οι νηπιαγωγοί που προσκλήθηκαν την ίδια ημέρα, ήταν μόλις 140.
Νωρίτερα, στις 7 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε η πρόσληψη 1261 δασκάλων Ε. Α. και αντίστοιχα 223 νηπιαγωγών Ε.Α. και συνολικά, έως τώρα έχουν γίνει 2261 προσλήψεις δασκάλων Ε.Α. και μόνο 363 νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής», αναφέρεται στην επιστολή.
Οι εκπαιδευτικοί διερωτώνται γιατί παραγκωνίζεται η προσχολική αγωγή όταν η σύγχρονη παιδαγωγική τονίζει την αξία της πρώιμης παρέμβασης μέσω της οποίας τα άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν ανεξάρτητα στην κοινωνία. Όπως τονίζουν εκπαιδευτικοί με χρόνια σπουδών περιμένουν άνεργοι όταν τα κενά στα σχολεία είναι εκατοντάδες.
Ζητούμε την άμεση πρόσληψη νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής και την κάλυψη των κενών στα Νηπιαγωγεία μέσα στον Οκτώβριο και όχι όπως αναφέρει το Υπουργείο για επόμενη φάση προσλήψεων στην Ειδική Αγωγή μετά τις αρχές Νοεμβρίου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.