Πρόστιμα 126 χιλιάδων ευρώ στη Μαγνησία για το περιβάλλον

Μετά από αυτοψίες σε διάφορες περιοχές

Αυτοψίες σε περιοχές της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής Μαγνησίας, επιβάλλοντας και πρόστιμα όπου κρινόταν επιβεβλημένα από το Νόμο, πραγματοποίησαν καθ’όλη τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας και η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.

Όπως έγινε γνωστό, «οι υπάλληλοι προχώρησαν σε αυτοψίες προκειμένου να συντάξουν τις εκθέσεις και σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις επέβαλλαν και τα προβλεπόμενα από το Νόμο πρόστιμα. Από 1-6-2017 έως 31-10-2017 επιβλήθηκαν πρόστιμα από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας και από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης, συνολικού ποσού 126.600,00€.

Οι αυτοψίες του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας που πραγματοποιήθηκαν από τον περασμένο Ιούνιο μέχρι και τέλος Οκτωβρίου 2017 αφορούσαν σε έλεγχο για διαρροή λυμάτων, σε αγωγούς λυμάτων, σε επιχειρήσεις για λήψη δειγμάτων επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων, σε υγειονομικούς ελέγχους επιχειρήσεων και ξενοδοχειακών μονάδων, σε ελέγχους γεωτρήσεων και αρδευτικών γεωτρήσεων, σε μετρήσεις θορύβου μηχανολογικών εγκαταστάσεων επιχειρήσεων, σε ελέγχους ρίψης βοθρολυμάτων, απόρριψης σκουπιδιών και μπαζών, εναπόθεσης προϊόντων εκσκαφών, σε ελέγχους για περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, σε ελέγχους για παράνομη αμμοληψία, για ανεξέλεγκτες καύσεις, ενώ η Διεύθυνση Ανάπτυξης πραγματοποίησε ελέγχους που αφορούσαν σε δείγματα βυτιοφόρων, σε παραβάσεις ωραρίων λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων, σε ελέγχους σε κυλικεία και γενικότερα σε ελέγχους που αφορούν στη λειτουργία των καταστημάτων και στο υπαίθριο εμπόριο.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε «τόσο το Τμήμα Περιβάλλοντος, όσο και η Διεύθυνση Ανάπτυξης προχωρούν σε διεξοδικούς ελέγχους και σύνταξη εκθέσεων αυτοψιών. Με ελάχιστο προσωπικό προσπαθούμε να ανταποκριθούμε, με τους λιγοστούς υπαλλήλους μας πολλές φορές να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και πέραν του ωραρίου τους, προκειμένου να ολοκληρώσουν την πραγματοποίηση των αυτοψιών και των διαδικασιών που προβλέπονται. Είμαστε ξεκάθαροι στο ότι πρόστιμα επιβάλλονται με τον τρόπο που προβλέπει ο Νόμος και οι ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις. Ο άνθρωπος, η Δημόσια Υγεία και το περιβάλλον που είναι το σπίτι όλων μας, αποτελούν προτεραιότητα για μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.