Πρόταση της ΔΔΕ κατανομής των μαθητών Γυμνασίων στα Λύκεια της Μαγνησίας

Πρόταση κατανομής των απόφοιτων Γυμνασίων στα Γενικά Λύκεια της Μαγνησίας, καταθέσει ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης προς τα Γυμνάσια, τα Λύκεια, τις αντιδημαρχίες Παιδείας των Δήμων, τις επιτροπές Παιδείας των Δήμων και την ΕΛΜΕ.

Σύμφωνα με την πρόταση μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου, ανάλογα με τον τόπο κατοικίας τους θα φοιτήσουν στα 1ο, 5ο και 8ο ΓΕΛ, του 1ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας στο 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, του 2ου Γυμνασίου Βόλου στο 2ο ΓΕΛ, του 2ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας στο 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, του 3ου Γυμνασίου Βόλου στα 3ο, 5ο και 7ο ΓΕΛ, του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας στο 1ο και 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, του 4ου Γυμνασίου Βόλου στο 4ο ΓΕΛ Βόλου, του 4ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας στο 1ο και 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, του 5ου Γυμνασίου Βόλου στα 2ο και 5ο ΓΕΛ Βόλου, του 6ου Γυμνασίου Βόλου στα 5ο και 7ο ΓΕΛ Βόλου, του 7ου Γυμνασίου στο 6ο ΓΕΛ Βόλου, του 8ου Γυμνασίου στο 8ο ΓΕΛ Βόλου, του 9ου Γυμνασίου στο 6ο και 7ο ΓΕΛ Βόλου, του 10ου Γυμνασίου στο 4ο ΓΕΛ, του Γυμνασίου Ιωλκού στο 5ο ΓΕΛ και του Εσπερινού Γυμνασίου Βόλου στο 3ο ΓΕΛ.

Οι απόφοιτοι των υπολοίπων Γυμνασίων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Β. Σποράδων, των οποίων οι Γονείς ή Κηδεμόνες επιλέγουν για τη φοίτησή τους το Γενικό Λύκειο, εγγράφονται στα αντίστοιχα ή πλησιέστερα Γενικά Λύκεια.
Οι απόφοιτοι όλων των Γυμνασίων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Β. Σποράδων, των οποίων οι Γονείς ή Κηδεμόνες επιλέγουν για τη φοίτησή τους το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ), εγγράφονται στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) της επιλογής τους.

Η ΔΔΕ ζητά γραπτές εισηγήσεις από τους διευθυντές των σχολείων και τους άλλους φορείς μέχρι και την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, ημέρα που θα γίνει σύσκεψη των Διευθυντών των Γενικών Λυκείων της Μαγνησίας στις 11:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων στον 8ο Όροφο της ΔΔΕ Μαγνησίας. Στη σύσκεψη θα συζητηθούν απόψεις και προτάσεις με σκοπό τη βελτιστοποίηση της κατανομής των μαθητών και μαθητριών στα Γενικά Λύκεια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.