Προτάσεις της «Αιολίς» για την τροποποίηση του ΣΧΟΟΑΠ Πτελεού

Τις προτάσεις της για την τροποποίηση του ΣΧΟΟΑΠ Πτελεού κατέθεσε η εθελοντική ομάδα για τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την κοινωνική αλληλεγγύη και την κοινωνική οικονομία «Αιολίς» μετά από συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου την περασμένη Κυριακή.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, ο πρόεδρος της ομάδας Κώστας Ρούτσιας κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για το λόγο ότι οι περιορισμοί που είχαν θεσμοθετηθεί με την έγκριση του ΣΧΟΟΑΠ έχουν δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα για την αναπτυξιακή προοπτική και την ίδρυση νέων επαγγελματικών δραστηριοτήτων. στην περιοχή.

Για τις προς πολεοδόμηση περιοχές για παραγωγικές χρήσεις η ομάδα προτείνει ι δύο εκτάσεις που προβλέπεται πολεοδόμηση για παραγωγικές χρήσεις, να μείνουν ως έχουν, επειδή δεν επαρκούν για την υπό ίδρυση νέων δραστηριοτήτων να γίνει τροποποίηση του ΣΧΟΑΠ και να προβλέπεται ότι κατά μήκος του οδικού δικτύου που συνδέει τους οικισμούς Πτελεού – Αχιλλείου – Πηγαδίου – Αγ. Θεοδώρων – Γαύριανης εκατέρωθεν των δύο πλευρών και σε βάθος 250 μέτρων να επιτρέπεται η πολεοδόμηση για χρήσεις παραγωγικές εγκαταστάσεις χαμηλής και μέσης όχλησης, βιομηχανικού και βιοτεχνικού πάρκου, χονδεμπόριο.

Φια την περιοχή των οικισμών η «Αιολίς» προτείνει να επιτραπεί η δημιουργία μονάδων αστικού τύπου λειτουργιών, όπως είναι τα ξυλουργεία, τα συνεργεία αυτοκινήτων και γεωργικών μηχανημάτων, τα σιδηρουργεία, γενικών οι επαγγελματικές χρήσεις χαμηλής όχλησης.

Το ΣΧΟΟΑΠ, αναφέρει η ομάδα δέχεται ότι στην περιοχή προστασίας φυσικού περιβάλλοντος υπάρχουν και μη δασικά γήπεδα και προτείνει σε αυτά τα γήπεδα που τυχόν υπάρχουν, στις ειδικές χρήσεις να συμπεριληφθεί και η ανέγερση Τουριστικών καταλυμάτων έως 10 κλινών.

Για την περιοχή ειδική ρυθμιζόμενης πολεοδόμησης τονίζει ότι η συγκεκριμένη έκταση μπορεί να αποτελέσει μέρος ενός επενδυτικού σχεδίου με τις συγκεκριμένες χρήσεις οι οποίες προβλέπονται χωρίς να δημιουργεί προβλήματα επιβάρυνσης στο περιβάλλον αντίθετα να συμβάλει στην ήπια μορφή ανάπτυξη της περιοχής. Για το λόγο αυτό προτείνεται να γίνει τροποποίηση του ΣΧΟΑΠ και να γίνουν δεκτοί οι συντελεστές και οι γενικότεροι όροι δόμησης όπως αυτοί καθορίζονται στο Ν.4269/2014.

Τέλος, για την κτηνοτροφία που το ΣΧΟΟΑΠ προτείνει μια περιοχή πάνω από τη Γαύριανη, η εθελοντική ομάδα ζητά να απαλειφθούν οι προϋποθέσεις που θέτει το ΣΧΟΟΑΠ και να ισχύσουν οι προϋποθέσεις της γενικής νομοθεσίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.