Προβλήματα του Δήμου ανέδειξε η Ενωτική Κίνηση Αλμυρού

Στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής 9/12/2016 η «Ενωτική Δημοτική Κίνηση» με την μορφή παρεμβάσεων-ερωτήσεων ανέδειξε τα εξής ζητήματα:

α) Με ερωτήσεις εκτός ημερήσιας διάταξης
1. Τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στον Δήμο Αλμυρού με την πρώτη μικρή σε έκταση και από μέρες προαναγγελθείσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κακοκαιρία. Αποκλεισμός της Ανάβρας πέραν της μισής μέρας λόγω χιονόπτωσης και την επομένη εκτροχιασμός λεωφορείου του ΚΤΕΛ στον δρόμο προς Πτελεό εξαιτίας του παγετού, ευτυχώς χωρίς τραυματισμό.
Δήμος και Περιφέρεια χάθηκαν στην μετάφραση ποιος έχει την ευθύνη να στείλει έγκαιρα εκχιονιστικό μηχάνημα κατάλληλα εξοπλισμένο και ποιος θα ρίξει αλάτι στα επικίνδυνα σημεία, ενώ αντέδρασαν άμεσα με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις για να συγκαλύψουν την ανεπάρκεια τους σε ανακοίνωση του Τ.Σ. Ανάβρας.
Προφανώς, Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Δήμος Αλμυρού επιδεικνύοντας πλήρη ασυνεννοησία και εγκληματική αδιαφορία αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι θεωρούν την περιοχή του Αλμυρού περιοχή Β΄ κατηγορίας.
Το ζητούμενο πλέον είναι τι θα πράξουν την επόμενη φορά γιατί η μετάθεση ευθυνών δεν συγκαλύπτει ανεπάρκεια και αδράνεια αλλά διαιωνίζει τα προβλήματα και βαίνει σε βάρος των δημοτών.

2. Την παράτυπη παραχώρηση σχολικού χώρου πολλαπλών χρήσεων (αίθουσα εκδηλώσεων) σε σωματείο με έδρα εκτός Δήμου, που παρέχει υπηρεσίες με αμοιβή (συνδρομή), για ολόκληρο τον χρόνο, όταν το νομικό πλαίσιο αναφέρει με σαφήνεια ότι οι σχολικοί χώροι παραχωρούνται μόνο για μικρής διάρκειας εκδηλώσεις, την ίδια περίοδο που τοπικοί σύλλογοι αυθαίρετα και μεροληπτικά δεν εξυπηρετούνται .

β. Για τα θέματα ημερήσιας Διάταξης
Οι σύμβουλοι της παράταξης καταψήφισαν και κατήγγειλαν το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017. Όπως αναφέρουν, με χρηματοδότηση κάτω των υπαρκτών αναγκών λόγω εφαρμογής της σκληρής μνημονιακής πολιτικής από την μία και την ανυπαρξία έστω και του ελάχιστου προσανατολισμού από την πλευρά της δημοτικής αρχής για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου, της Όθρυος και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας από την άλλη, το τεχνικό πρόγραμμα δεν είναι μόνο φτωχό και ανεπαρκές αλλά και λάθος προσανατολισμένο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 40% του νέου προγράμματος αφορά την κατασκευή στεγασμένης λαϊκής η οποία χωρίς συνολική μελέτη του παρόχθιου χώρου του χείμαρρου Ξηριά αποτελεί σίγουρα λάθος προτεραιότητα, έρχεται σε σύγκρουση με δυνατότητες αναπτυξιακής προοπτικής του συγκεκριμένου χώρου (εκθεσιακό κέντρο αγροτικών & κτηνοτροφικών εφοδίων, μηχανημάτων και προϊόντων) και αποβαίνει σε βάρος της τοπικής αγοράς.

«Προφανώς, προτάσεις για μια αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας πέφτουν στο κενό και προσκρούουν στην έλλειψη οράματος, σχεδίου και διάθεσης για διαβούλευση από την πλευρά της Δημοτικής αρχής», καταλήγουν οι σύμβουλοι Νίκος Τσανής και Δημήτρης Τσούτσας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.