“Γεύσεις αγριογούρουνου” σε εκδήλωση στη Δράκεια

Το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, παρουσία της Ελένης Ψυχούλη

Το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου ο Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος “η Δράκεια” σε συνεργασία με τις ταβέρνες του χωριού, οργανώνει ένα γαστριμαργικό αποχαιρετισμό της κρεατοφαγίας με τοπικές συνταγές. Πρωταγωνιστής στην… κατσαρόλα θα είναι το αγριογούρουνο, που τα τελευταία χρόνια έχει προστεθεί στο μενού των ταβερνών αλλά και των σπιτιών του χωριού, μιας και οι περισσότεροι άντρες του, είναι και κυνηγοί αγριογούρουνου.
Οι τέσσερις ταβέρνες της Δράκειας, ονομαστές -στη Μαγνησία αλλά όχι μόνο- για την εκλεκτή κουζίνα τους, θα μαγειρέψουν αγριογούρουνο με διαφορετικούς τρόπους και η Ελένη Ψυχούλη, παρέα με έμπειρους και επώνυμους γευσιγνώστες και γαστρονόμους, θα δοκιμάσουν, θα σχολιάσουν και θα καταγράψουν τις συνταγές. Κατόπιν, οι εκλεκτοί μεζέδες αγριογούρουνα θα προσφερθούν σε όσους θαμώνες επιθυμούν να δοκιμάσουν.
Οι διοργανωτές καλούν όλο τον κόσμο να γνωρίσουν πρωτότυπες συνταγές για απαιτητικούς γευσιγνώστες και να αποχαιρετήσουν την Αποκριά με έναν απολαυστικό και δημιουργικό τρόπο στο τοπικό κοινοτικό κατάστημα, την ψησταριά-ταβέρνα “η Παλιά Πλατεία”, στην κάτω πλατεία της Δράκειας στις 8μ.μ..

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.