“Ναι σε σχολεία γνώσης, όχι στο πολυνομοσχέδιο”

Συνάντηση των ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και της Ένωσης Γονέων

Ποιοτικά σχολεία, που να παρέχουν γνώσεις, να εμφυσούν την κριτική σκέψη και τη δημιουργία, ζητούν εκπαιδευτικοί και γονείς, όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση των Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, οι οποίοι τάχθηκαν κατά του πολυνομοσχεδίου του Υπ.Παιδείας, σημειώνοντας πως υπάρχουν διατάξεις που υποβαθμίζουν το παιδαγωγικό όφελος του δημόσιου σχολείου.
Εκπαιδευτικοί και γονείς ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι η ευθύνη για τη συμμετοχή των παιδιών στο σχολείο πετάχτηκε σαν μπαλάκι από την Κυβέρνηση στους γονείς, ενώ σχετικά με το πολυνομοσχέδιο, το χαρακτήρισαν ως απαράδεκτο και αναχρονιστικό, καταγγέλλοντας την κατάθεσή του εν μέσω πανδημίας.
Κοινή πεποίθηση ήταν πως εκείνο που χρειάζεται στην παιδεία είναι ποιοτικά δημόσια σχολεία γνώσης, δημιουργίας, κριτικής σκέψης, που θα παρέχουν ένα υγιές σύστημα παιδείας.
Παράλληλα, εκφράστηκε για ακόμη μία φορά η πλήρης αντίθεση στη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, με τις δύο πλευρές να σημειώνουν πως χρειάζεται συνεχής επικοινωνία και συνεργασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που αφορούν στη μόρφωση των παιδιών.
Τέλος, με αφορμή και τη διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων, υπό νέα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε παράσταση στο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ζητώντας του να μεριμνήσει για τα μέτρα προστασίας μαθητών κι εκπαιδευτικών, ενώ επισημάνθηκε η πάγια θέση της ΕΛΜΕ για την ανανέωση των εξεταστικών και βαθμολογικών επιτροπών για τους εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.